• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Noiembrie , 2019

Klaus Iohannis în Baia Mare

La Sala Sporturilor din Baia Mare a avut loc întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu liberalii maramureşeni, un miting electoral organizat de PNL cu ocazia alegerilor prezidenţiale din acest an. În turul întâi, voturile românilor au stabilit că actualul preşedinte şi fostul premier Viorica Dăncilă merg în turul doi. Campania electorală pentru aceste alegeri a început în nord, în Baia Mare.

La această întâlnire au participat peste 3.000 de băimăreni, maramureşeni.

Sala Sporturilor a fost ame­na­jată pentru întâlnirea elec­torală, iar zona din jur a fost pregătită pentru această mare manifestaţie. Au fost întinse panglici de delimitare, maşinile nu au mai putut parca în zona Sălii Sportului. Încă de la ora 15, întâlnirea fiind fixată la ora 17, au început să vină liberali, fie din Baia Mare, fie din localităţile maramu­reşene.
Sala Sporturilor s-a umplut de par­ticipanţi, iar lumina albastră a inundat totul!
După ora 17 a apărut un grup compact de membri liberali care aveau în mijlocul loc pe preşedintele Klaus Iohannis însoţit de Ionel Bogdan, preşedintele PNL Maramureş, şi li­deri ai PNL din Bucureşti. Din loc în loc se opreau pentru a face foto­grafii. La intrarea în Sala Sporturilor, preşedintele a fost aşteptat de un grup de copii îmbrăcaţi în straie populare şi un cordon de membri liberali care au asigurat intrarea în Sală. În hol, preşedintele şi liderii liberali s-au oprit trei minute pentru o scurtă întâlnire cu ziariştii veniţi la manifestare. Klaus Iohannis a răs­puns la câteva întrebări.
„Nu am de gând să răspund la ata­curile PSD-ului. Încet, dar sigur se vede faţa foarte urâtă a PSD-ului: împroaşcă venin, minciuni, fake news-uri. PSD-iştii îşi aduc singuri deservicii. Nu e nevoie să le dau un răspuns, o să le dea alegătorii un răspuns foarte convingător. Eu am să merg marţi, la întâlnirea pe care o să o organizez, cu politologi, formatori de opinie, vom avea o discu­ţie aşezată şi foarte bună şi lămu­- ri­toare. PNL-ul este foarte bine pre­gătit, sunt foarte optimist. Şi românii sunt la fel”.
Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă va susţine Baia Mare în com­petiţia pentru Capitala Europeană a Tineretului 2022.
„Categoric. Înainte să vin aici, i-am întrebat pe consilierii mei care sunt temele de Baia Mare şi am aflat că există această intenţie. Eu clar am să sprijin această intenţie”.
S-a intrat în Sala Sporturilor şi libe­ralii prezenţi au salutat venirea pre­şedintelui.
„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea lor, peneliştilor în primul rând, dar şi tuturor votanţilor de dreapta şi celor care nu cred neapărat într-un partid anume, dar îşi doresc ceea ce ne dorim cu toţii, o Românie nor­mală. Războiul cu PSD nu s-a terminat. Dar noi suntem în poziţia în care trebuie să începem să muncim împreună: PNL, USR-PLUS, PMP, UDMR. Veniţi la vot pentru o Românie normală!”, a spus preşe­dintele Iohannis.
Au vorbit mai mulţi lideri liberali.
Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan a spus că s-au făcut primii paşi spre o Românie normală.
„Klaus Iohannis a câştigat primul tur al prezidenţialelor. Maramureşul a votat masiv pentru Klaus Iohannis. A fost un scor mai bun decât în pri­mul tur al alegerilor din 2014 şi cred că va fi unul şi mai bun în 24 noiembrie. Mulţumim băimărenilor, mara­mureşenilor, celor din ţară şi din diaspora, tuturor celor care au ales normalitatea. Felicitări colegilor din Maramureş pentru munca depusă. Am câştigat masiv şi în diaspora. Maturitatea, munca, seriozitatea, experienţa preşedintelui Iohannis au condus la câştigarea primului tur”.
Au mai vorbit: europarlamentarul Rareş Bogdan şi vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu.
La manifestare au fost cei din conducerea PNL Maramureş: Ionel Bogdan, preşedinte PNL Maramu­reş, Călin Bota, preşedinte PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, vicepreşedinte, Felician Cerneştean, deputatul PNL Viorica Cherecheş şi alţi lideri liberali maramureşeni.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.