• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 18 Septembrie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Februarie , 2020

Jose Arnau, consulul onorific al Spaniei, o nouă vizită de lucru în Maramureș

Jose Arnau, consulul onorific al Spaniei, a efectuat a doua vizită de lucru în Maramureș, în cursul zilei de luni, 10 februarie 2020, pentru a participa la întâlnirea cu vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș. Jose Arnau are drept circumscripție consulară județele Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud și Suceava, iar întâlnirea a fost solicitată de consulul onorific al Spaniei, pentru a face informări cu privire la activitățile și pro-punerile sale referitoare la temele stabilite cu ocazia primei vizite.

 

În cadrul discuțiilor purtate în cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean, consulul onorific al Spaniei l-a informat pe vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, despre acțiunile întreprinse de domnia sa pentru inițierea unor zboruri internaţionale din și către Spania, de pe Aeroportul Interna­țional „Maramureș”, despre identificarea unor posibili investitori în Maramureș în vederea creării unui parc industrial, dar și despre des­chiderea pe care Provincia Castellon o are pentru o eventuală înfrățire cu Județul Maramureș.

Consulul onorific al Spaniei, Jose Arnau a precizat că dorește să faciliteze cooperarea dintre România și Spania prin implicarea în activitățile externe ale Județului Maramureș, dezvoltarea de relații economice, culturale și sportive, precum și încurajarea studiului limbii spaniole în învățământul preuniversitar și universitar românesc. „Avem posibilitatea de a facilita oferirea unei donații reprezentând cărți de literatură în limba spaniolă, care ar putea fi de ajutor tinerilor din România care studiază limba spa­niolă. Totodată, există firme spa­niole interesate să investească în Maramureș pentru a crea un parc industrial”, a declarat Jose Arnau Uson, consulul onorific al Spaniei.
Vicepreședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș a precizat că și județul nostru manifestă deschidere în vederea construirii unui parc industrial, însă se impune transmiterea unor solicitări concrete din partea investitorilor spanioli pentru a se putea găsi soluții viabile. Totodată, părțile au convenit că se vor realiza demersuri comune și din partea administrației județene către operatorii de zboruri pentru des­chiderea unor linii aeriene spre comunitățile din Spania, unde trăiesc mulți români. „Vom reconfirma și noi, ca administrație publică locală, aceste demersuri la companiile care realizează zboruri spre Spania. Totodată, ne vom arata dorința deschiderii unor linii aeriene permanente spre și dinspre orașele spaniole unde locuiesc mulți maramureșeni”, a conchis vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș.

În ce privește studiul limbii spaniole, oferta a fost primită cu multă bucurie și chiar s-a conturat posibilitatea des­chiderii unui spațiu de carte, de genul „raftul spaniol” în cadrul Bi­bliotecii Județene „Petre Dulfu”.
Un alt subiect atins a fost varianta ca, în Maramureș să fie invitați ma­nagerii care se ocupă de proiectul „Barca Academy” de la FC Barce­lona, pentru a concretiza un proiect fotbalistic comun pentru tinerii maramureșeni, în genul celor desfă­șurate în trecut la Cluj-Napoca sau București. „Barça Academy” pro­movează și extinde la nivel global conceptele și sistemul FC Barcelona, un brand fotbalistic unic și creativ, recunoscut la nivel mondial și creat în timp de către cei mai buni fotbaliști și antrenori din lume.

În finalul discuției, consulului onorific al Spaniei i-au fost oferite câteva materiale reprezentative din Maramureş, Jose Arnau Uson reafirmându-și disponibilitatea de a reveni cât mai curând în județul nostru, pentru ca discuţiile purtate să se concretizeze în colaborări clare în viitor.

 

 

„Vom reconfirma și noi, ca administrație publică locală, aceste demersuri la companiile care realizează zboruri spre Spania. Totodată, ne vom arata dorința deschiderii unor linii aeriene permanente spre și dinspre orașele spaniole unde locuiesc mulți maramureșeni”.
Ioan Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.