• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Noiembrie , 2020

Jenant, mişeilor! 18 ani

Într-un discurs istoric din 1916, Nicolae Iorga spunea că valoa­rea unui lucru poate fi cântărită doar prin prisma a două chestiuni: cât suflet ai pus în el și cât suflet pleacă din el. Restul e deșertăciune. „Shadows and dust”, cum sună o replică din filmul meu preferat, „Gladiatorul”.

Nu știu dacă poate cuantifica cineva cât suflet a pus fiecare om al echipei noastre în proiectul GAZETA. Și nici nu știu în ce măsură eforturile, munca, zâmbetele, nervii, frustrările, dezamăgirile, bucuriile, reu­șitele etc. pot fi convertite în „suflet-putere”. Dar știu că tot ce a plecat de aici, toate edițiile de ziar, toate revistele, cărțile, proiectele, publicațiile au fost „de suflet”.

Am avut norocul de a face lucrurile în care credem. Și credem mai presus de toate în Dumnezeu, în Țară, în Libertate și în partea frumoasă a oamenilor și a lucrurilor. Pentru că presa nu reflectă doar clipa, ci și istoria. Și noi ne încăpățânăm să credem că și generația de azi, în ciuda neajunsurilor ei, are un mesaj și un proiect pentru ge­nerațiile viitoare. Acel mesaj încercăm să-l transmitem în paginile GAZETEI și în pro­iectele noastre.
Pentru că, așa cum generația interbelică a rămas în istorie prin patriotismul său și nu prin corupție, instabilitate politică și scandaluri, deși ambele fațete erau la fel de adevărate, gene­rația de azi trebuie să rămână în istorie prin latura ei pozitivă și profundă.
GAZETA de Maramureș este despre clipă, dar mai ales des­pre lucrurile neperene. Despre Maramureșul profund, despre valori, despre identitate, despre Oameni capabili să înțeleagă istoria și să o scrie.

La 18 ani de la lansarea pe piață, un bilanț al proiectelor realizate ar suna bine, prin prisma marketingului: 900 de ediții, sute de titluri de suplimente, zeci de cărți și proiecte cultural-educative, zeci de inițiative, sute de mii de cititori și zeci de colaboratori speciali. Numai că, dacă am face un astfel de bilanț, n-am mai fi noi. Și nu l-am mai cita pe Iorga.
În fond, în niciun bilanț nu există rubrici pentru suflet. Pentru că din această perspectivă, nu există profit și pierderi. Există doar mulțumirea că ai făcut ceea ce trebuia să faci.
De 18 ani.  

Comentariile celorlalți

Teo pe 25.11.2020 la 10:16
La mulţi, mulţi ani plini de bine, GAZETA de Maramureş!La mulţi ani spiritului GAZETEI! La mulţi ani, sănătate şi mult bine întregii redacţii, oamenilor faini care simt "acasă la GAZETA"!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.