• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2012

Istoria Învăţământului Maramureşean

Scriitorul Nicoară Mihali ne-a obişnuit în tot ceea ce face cu abordări inedite, însă de această dată are un proiect care îi poate lăsa pe mulţi cu gura căscată. A adunat o lucrare de circa 2000 de pagini privind Istoria Învăţământului Maramureşean.

Săptămâna trecută a lansat primul volum, o carte apărută în condiţii grafice de excepţie, de circa 700 de pagini, scoasă “în regie proprie”.

„Acesta este primul volum, se numeşte Istorii şi Portrete. Urmează volumul II, despre Universitari şi Licee, volumul III, despre monografii şcolare din toate zonele etnografice ale Maramureşului, în volumul IV voi vorbi despre elevi cu care Şcoala Maramureşeană se mândreşte, pornind de la diplomaţi, la profesori universitari, jurişti, medici, jurnalişti, scriitori etc. Iar volumul V va fi despre organizaţii ale dascălilor de-a lungul timpului, culminând cu legislaţia şcolară.

Volumul de faţă cuprinde o istorie a Inspectoratului Şcolar, o istorie a Casei Corpului Didactic, portrete de dascăli şi editoriale”, ne-a spus scriitorul.

Povestea apariţiei acestei cărţi este una cu totul neaşteptată: „Am scris această carte într-un moment de cumpănă. Lucrez de mai bine de doi ani la teza de doctorat despre crimele din ţara Oaşului şi am început deja să visez foarte multe scene, pentru că prin cercetări am ajuns să constat că într-un secol au fost ucişi de cuţit vreo 2500 de oameni. Şi pentru că aceste poveşti mă bântuiau, aveam nevoie de o pauză şi am editat acest prim volum din Istoria Învăţământului Maramureşean”.

Scriitorul ne-a promis că în curând ne va invita şi la lansarea unor romane.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.