• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Aprilie , 2020

Întreprinzătorii maramureşeni ajută sistemul medical judeţean

În Maramureş, mai mulţi voluntari au finalizat acţiuni umanitare organizate de Asociaţia Întreprinzătorilor Maramureş (AIM). Ei au livrat kituri pentru pacienţii afectaţi de COVID-19, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.


Potrivit unei informări de la AIE, spitalului băimărean i-au fost livrate kituri de testare, necesare determinării COVID-19, pentru 500 de pacienţi.
Acţiunea AIM este sprijinită de mediul de afaceri din judeţul Maramureş şi are în vederea achiziţionarea de materiale şi echipamente pentru mai multe unităţi medicale din judeţ.
În paralel, Asociaţia Prietenii Spitalului (implicată în susţinerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare), Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului şi Camera de Comerţ şi Industrie România-China, filiala Maramureş, sunt implicate în strângerea de fonduri pentru a achiziţiona materiale şi echipamente medicale pentru spitalele din judeţul Maramureş.
De asemenea, Primăria municipiului Baia Mare a dotat, din bugetul propriu, în decursul a câteva săptămâni, Spitalul TBC, ca unitate medicală de primă linie, inclusiv terapie intensivă pentru pacienţii afectaţi de COVID-19, reducând finanţarea cultelor religioase şi a unor evenimente social-culturale programate să aibă loc în acest an.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, în parteneriat cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, filiala Maramureş, a solicitat Ambasadei Chinei trimiterea a doi medici chinezi care să activeze şi să pregătească personalul medical din secţia de terapie intensivă a Spitalului TBC Baia Mare, spital aflat în subordinea Primăriei Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.