• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Aprilie , 2017

Inaugurarea bisturiului cu ultrasunete la Spitalul Județean de Urgență

La finele anului trecut a fost inaugurat, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, unul dintre cele mai performante aparate folosite în sălile de operaţie din întreaga lume: bisturiul cu ultrasunete.

 

 

Chirurgul Mihaela Leșe, medicul coordonator al Blocului Operator a spus că: „Este rezultatul unei sponsorizări primite de spitalul nostru de la compania Vital Mara­mureş: 10.000 de euro din impozitul pe profit au fost direcţionaţi de către consiliul de administraţie al acestei companii spre sala de ope­raţie ginecologie, pentru achizi­ţio­narea disectorului cu ultrasunete.
Aparatul a fost utilizat într-o operaţie la o pacientă cu tumoră ovariană de peste 20 cm diametru, care a fost extirpată în totalitate. Din echipa pe care am condus-o au făcut parte dr. Micle Dorina, dr. Pintea Bogdan, dr. Mureşan Lavi­nia, as. Gheţie Mihaela, as. Fulop San­da şi inf. Sas Muţiu Alina. Utilizarea acestui aparat a redus cu aproximativ o oră durata intervenţiei chirurgicale.
Folosim pentru a doua oară această dotare tehnică, după ce, în luna septembrie a anului trecut, am utilizat aparatul demonstrativ, într-o operaţie de chirurgie bariatrică, ocazie cu care am remarcat avantajele folosirii sale. Mulţumim companiei Vital pentru sponsorizare”, a declarat Mihaela Leșe, medicul coordonator al Blocului Operator din Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.