• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 6 Februarie , 2019

„Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Sălaj şi Maramureş la servicii medicale de urgenţă” - finanţat prin POR 2014-2020

Semnatarii acestui contract sunt: Ministerul Dezvoltării Regio­nale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Opera­ţional Regional 2014-2020, repre­zentată de domnul viceprim-ministrul Paul Stănescu şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest - Organism Intermediar, reprezentată de domnul Director General Marcel Ioan Boloș şi Ministerul Sănătăţii reprezentat legal prin doamna Sorina Pintea, având funcţia de Ministru al Sănătăţii.
Beneficiarul contractului este Partene­riatul format din Ministerul Sănătăţii - Lider de Parteneriat, Judeţul Sălaj, Spita­lul Judeţean de Urgenţă Zalău, Spi­talul Orăşenesc Târgu Lăpuş, Spita­lul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constan­tin Opriş” Baia Mare, Spitalul de Recu­perare Borşa şi Judeţul Maramureş.
Valoarea totală a contractului este 5.686.289,42 lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este 5.572.563,64 lei. Sursele de finanţare pentru asistenţa financiară nerambursabilă sunt Fondul European de Dezvoltare Regională (70%) și Bugetul de stat (28%). Contribuţia proprie a partenerilor este 2% din valoarea proiectului.
Contractul de finanțare se va încheia în data de 31.08.2019.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări sau lucrări necesare, care contribuie la dezvoltarea opera­ţionalităţii la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică şi îmbunătăţind accesul la serviciile me­dicale de calitate.
 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
 

1. Dotarea infrastructurii unităţilor de primiri urgenţe şi a compartimentelor de primiri urgenţe (inclusiv cu echipamente pentru terapie intensiva – ATI, precum şi echipamente destinate sec­ţiilor suport care deservesc UPU).

2. Îmbunătăţirea accesului la servicii me­dicale a persoanelor din regiunea nord-vest, prin creşterea stării de să­nătate publică. Minim 3.000 persoane vor beneficia de servicii medicale îmbunătăţite.
Concret, prin acest proiect cu caracter retrospectiv, partenerii au posibilitatea recuperării sumelor cheltuite pentru investiții în infrastructura de sănătate în perioada 2014-2018.

În perioada menționată, toţi partenerii din proiect - Judeţul Sălaj, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul de Recuperare Borşa şi Judeţul Mara­mureş - au achiziționat o serie de echi­pamente pentru dotarea unităţilor de primiri urgenţe, a compartimentelor de primiri urgenţe şi a secţiilor suport care deservesc UPU.
Toate aceste investiții, unele finalizate și altele în derulare, au fost incluse în proiectul „Îmbunătăţirea accesului po­pu­laţiei din judeţele Sălaj şi Maramureş la servicii medicale de urgenţă”, spre a fi rambursate din fonduri europene.

În perioada următoare partenerii vor demara achiziția serviciilor de informare și publicitate și vor finaliza toate investițiile aferente proiectului, iar echi­pa de proiect va întocmi toate do­cumentele necesare pentru rambursarea cheltuielilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.