• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Martie , 2014

Haos la ADR Nord-Vest

Senatorul PSD Sorin Bota a cerut sprijinul miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene, prin intermediul unei interpelări, în vederea unei mai bune organizări şi funcţionări a ADR Nord – Vest. Odată cu sesiunea de depunere a proiectelor, deschisă astăzi, s-au sesizat şi neregulile ce se petrec la această agenţie de dezvoltare regională. Cetăţenii nemulţumiţi şi revoltaţi au relatat ca proiectele se depun pe principiul primul venit, primul servit - dacă ai pilă sau nu la intrare.

 

Conform senatorului, astăzi, la ADR Nord-Vest a domnit haosul, dezorganizarea şi aranjamentele. Funcţionarii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest au favorizat firmele de consultanţă. Aceştia au întocmit liste, începând de ieri, punând firmele de consultanţă care depuneau proiecte pentru mai mulţi beneficiari în capul listelor. La ADR Nord-Vest se aduceau cutii cu mâncare în care se aflau dosare cu proiecte pentru a fi depuse înaintea celor care stăteau la rând încă de ieri dimineaţa, de la ora cinci, când în faţa agenţiei s-au aşezat la rând deponenţii pentru a putea fi serviţi primii.

 

„După 25 de ani, cozile au reapărut în România. Vremurile în care românii se aşezau cu noaptea în cap la cozi pentru a putea fi serviţi s-au reîntors. A fost un program „minimis” eşuat în varianta locală, daca ţinem cont de eşecul programului „minimis” lansat de Ministerul Finanţelor în decembrie”, a punctat Sorin Bota.

Senatorul a solicitat miniştrilor ajutorul în vederea asigurării unei concurenţe loiale, iar preşedinţilor de consilii judeţene luarea de măsuri cu privire la modul în care s-au organizat funcţionarii ADR Nord-Vest la depunerea de proiecte. Camerele de filmat stau mărturie şi atestă tot ceea ce acesta a declarat, inclusiv faptul că jandarmii făceau ordine printre cei ce stăteau de o noapte la rând, în loc să facă ordine printre cei care intrau cu dosare pe lângă rând.

 
 

„Ori avem parte de o concurenţă corectă, asigurată de autorităţi, aşa cum a fost la ultima sesiune de „minimis” de luna trecută, ori moştenim şi ducem în continuare metodele mafioţilor de la ADR Nord-Vest, care ani de zile au jefuit agenţia cu milioane de euro prin fraude şi delapidări (a se vedea cazul fostei conduceri a ADR Nord-Vest)”, a declarat senatorul Sorin Bota. De asemenea, acesta propune ca, pe viitor, proiectele să poată fi depuse la sediile Consiliilor Judeţene şi fiecare judeţ să dispună de un plafon prealocat, astfel asigurându-se o repartizare a acestor fonduri în toate judeţele din regiune.

 

Cabinetul senatorului

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.