• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Februarie , 2013

Habemus credit!

Plenul Consiliului Judeţean (CJ) s-a întrunit în 18 februarie şi a aprobat suplimentarea creditului bancar aprobat în şedinţa precedentă. Hotărârea a fost aprobată în unanimitate. Dar înainte de a se supune la vot singurul punct de pe ordinea de zi, preşedintele Zamfir Ciceu a ţinut să felicite Centrul Militar Judeţean Maramureş pentru cei 45 de ani de activitate, şi, nu în ultimul rând, să îi facă urări de „la mulţi ani!” Anei Glodan, directorul economic al CJ. Credem că este pentru prima dată când un preşedinte de CJ face un asemenea gest pentru cineva din subordine.

Mai mult, Ciceu a ţinut să sublinieze câteva din meritele Anei Glodan, un profesionist adevărat, care şi-a demonstrat calităţile de-a lungul anilor: „pentru noi, Ana Glodan este omul care ne fereşte de surprize economice şi ne arată întotdeauna din punct de vedere financiar calea cea mai bună. Ţin să îi mulţumesc pentru întreaga activitate pe care a desfăşurat-o şi pe care o va desfăşura şi de acum încolo în CJ Maramureş”, a spus Ciceu.

 

Apoi s-a vorbit despre necesitatea modificării hotărârii din 30 ianuarie, privind aprobarea contractării unui credit bancar pentru realizarea unor lucrări de investiţii de interes judeţean. Mai exact, s-a spus că a doua zi după ce CJ a decis luarea unui credit, a apărut o ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri de reducere a arieratelor pentru economie. Altfel spus, CJ a trebuit să găsească singur soluţii pentru cofinanţarea sau prefinanţarea proiectelor în derulare. Aşa că, în urma discuţiilor din comisiile de specialitate, s-a decis să se suplimenteze creditarea cu 31.000 mii lei. Este vorba de 14.250 mii lei pentru reabilitarea Drumului Baia Sprie – Bârsana, 8.200 mii lei pentru Spitalul Judeţean, 4000 mii lei pentru Circuitul Bisericilor de Lemn, 350 mii lei pentru Baze ISU, 1900 mii lei pentru Parcul Naţional Munţii Rodnei, 300 mii lei pentru un proiect ce îmbunătăţeşte comunicarea în Situaţiile de Urgenţă, şi 2000 mii lei pentru partea de management în caz de situaţii de dezastre naturale în zona transfrontalieră.

 

Suplimentarea creditului a fost aprobată în unanimitate, cu menţiunea că grupul PD-L a atras atenţia că trebuie să ne descurcăm singuri din cauză parlamentarii USL nu ne-au ajutat până. Unul dintre pesedişti a replicat ceva de genul că nici deputatul Mircea Man nu-i mai breaz, aşa că şedinţa s-a încheiat la egalitate din punct de vedere al declaraţiilor politice.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.