• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 28 Iunie , 2014

GoogleGlass și în Europa

Google a lansat la vânzare și în Marea Britanie ochelarii inteligenți, disponibili inițial doar în SUA, iar prețul la care britanicii pot cumpăra produsul aflat încă în faza de testare este de 1.000 lire sterline, adică 1.700 dolari, peste cel de pe piața americană, unde costa 1.500 dolari, conform Mediafax. Acești ochelari inteligenți de la Google pot fi cumpărați doar de persoanele care au peste 18 ani.

 

Programul Explorer prin care Google vinde gadgetul a fost lansat anul trecut, pe bază de invitație, iar în luna mai compania americană a început să vândă fără restricții oricărui cumpărător. Dispozitivul poate fi achiziționat acum de orice persoană cu vârsta peste 18 ani, card de credit și adresa în Marea Britanie, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

 

Google Glass constă dintr-o pereche de ochelari cu un ecran de mici dimensiuni deasupra ochiului drept, poate realiza poze și înregistrări video cu o cameră controlată vocal, iar pe ecran, vizibil doar pentru utilizator, pot fi afișate informații la cerere.

Dispozitivul utilizează programul Android al Google și are nevoie de un smartphone pentru conexiunea la internet, aceasta realizându-se prin bluetooth. Produsul este încă în faza de testare, dar Google l-a scos la vânzare pentru ca utilizatorii să raporteze eventuale probleme și să transmită sugestii pentru îmbunătățiri. Potrivit estimărilor firmei de cercetare IDC, prețul ar trebui să coboare în acest an la 300 de dolari, iar până în 2018, la 260 de dolari, confirmă yoda.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.