• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Iulie , 2014

Google România a primit 932 de cereri pentru a dispărea din căutările site-ului

Google a primit 932 de cereri din Romania de eliminare din căutări a 4.611 linkuri, în baza „dreptului de a fi uitat”, în conformitate cu decizia recentă a Curţii Europene de Justiţie (CEJ). Aceste solicitări din România privind eliminarea unor rezultate din căutările Google au fost primite în perioada 29 mai - 30 iunie, conform reprezentanţilor Google România, pentru Mediafax

 

Google a primit 70.000 de solicitări de eliminare din căutări, la nivel European, cele mai multe fiind primite din Franţa. Pentru a respecta o decizie a Curţii Europene de Justiţie, conform căreia utilizatorii pot cere celui mai accesat motor de căutare din lume şi altor astfel de site-uri să şteargă din rezultatele căutărilor online unele link-uri către ştiri, decizii judecătoreşti şi alte documente care conţin informaţii inadecvate, irelevante şi care încalcă dreptul la viaţa privată, Google a publicat pe internet un formular care poate fi accesat de orice persoană din Europa care doreşte să solicite eliminarea anumitor rezultate ce apar pe acest motor de căutare, conform yoda.ro.

Compania Google a precizat că nu va şterge toate aceste linkuri, ci va analiza fiecare cerere în parte şi va decide în funcţie de relevanţa fiecăreia.

 

„Am început de curând să punem în aplicare cereri de eliminare a unor rezultate din căutări, în conformitate cu decizia Curţii Europene de Justiţie. Acesta este un proces nou şi în continuă evoluţie pentru noi. Continuăm să analizăm reacţiile pe care le primim şi totodată să colaborăm cu autorităţile de protecţie a datelor şi alte organizaţii pentru a ne conforma deciziei CEJ”, a anunţat Google.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.