• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Decembrie , 2013

Generozitate, implicare şi continuitate prin credinţă

Biserica cu hramul „Buna Vestire” din Baia Mare dă, de peste un deceniu, un exemplu de credinţă înfăptuită prin implicarea în comunitate. Biserica a împărţit de Sfântul Nicolae 600 de pachete copiilor. Este vorba de Biserica din cartierul Bogdan Vodă, situată între şcolile 3 şi 21. Pachetele au fost împărţite la Slujba Vecerniei, în seara de Sf. Nicolae. L-am întrebat pe părintele paroh Gheorghe Codrea cum a reuşit să adune atâţia copii la un loc: „Nu este pentru prima dată când organizăm asemenea acţiuni. Am anunţat în parohie, iar copiii au venit. Oamenii sunt obişnuiţi cu acest fel de acţiuni, pentru că de 13 ani oferim pachete de sărbători şi nu numai”.

 

Pachetele pentru copii au fost făcute cu ajutorul unor oameni inimoşi, dar şi cu sprijinul credincioşilor din parohia „Buna Vestire”. Pentru foarte mulţi băimăreni nu este o noutate implicarea activă în comunitate a Bisericii „Buna Vestire”, pentru că aici este „o echipă” foarte bine închegată. Şi nu vorbim doar de faptul că preotul paroh Gheorghe Codrea este coleg cu fiul său, preotul Ioan Florin Codrea, dar au aproape şi credincioşii, şi Asociaţia „Martiria”, care reuneşte peste 120 de membri, din toate categoriile sociale. Această Biserică şi Asociaţia „Martiria” le-au asigurat copiilor din şcolile din apropiere diverse excursii, dar se implică intens şi în îngrijirea copiilor orfani sau a celor bolnavi, oferindu-le sprijin pentru tratamente sau proteze.

 

Un alt aspect care poate părea impresionant pentru mulţi este că Biserica Buna Vestire şi Asociaţia Martiria oferă şi de mâncare săracilor, iar acest lucru se întâmplă de 14 ani fără întrerupere. Şi nu vorbim doar de pachete cu alimente de sărbători, ci de un demers susţinut şi constant, care vizează familiile sărace din parohie şi nu numai. Pe scurt, Biserica „Buna Vestire” este aproape de oameni ori de câte ori este nevoie şi se ivesc necazuri. Este de subliniat că Biserica „Buna Vestire” reuşeşte să-i apropie pe tineri de credinţă, chiar dacă unii îşi imaginează că la oraş este mai greu decât la sate.

Preotul Ioan Florin Codrea se ocupă şi de „Liturghia Copiilor”. În viaţa acestei biserici au fost şi momente gestionate cu multă înţelepciune. De exemplu, pentru a nu exista „dialoguri care nu sunt ziditoare”, s-au împărţit gratuit 1000 de exemplare din Biblie şi 1000 de Psaltiri, dar şi multe cărţi de rugăciuni, asta pentru că sectanţii tot dădeau târcoale prin zonă.

 
 

„Avem o situaţie foarte frumoasă în biserica noastră, şi spun sincer că trăim toţi ca într-o mare familie. Am reuşit ca pe parcursul anilor să facem multe lucruri frumoase. Avem o biserică bine întemeiată. Ne-a ajutat Dumnezeu să o ridicăm, iar acum efortul este să menţinem ce am realizat şi să mergem şi mai departe”.

Preot paroh Gheorghe Codrea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.