• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 14 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Martie , 2016

Gaşca de Acasă, mulţumim Baia Mare, acasă mereu!

Gaşca de Acasă, o formaţie cu istorie şi tradiţie pe scenele băimărene. Îi cunoaştem şi îi iubim sub formele pe care le-au avut pe parcursul anilor. Gaşca de Acasă este o trupa reînfiinţată cu activitate constantă din 2011, în Baia Mare. După colaborări avute în anii 2000 - 2010 cu Paula Seling, Narcisa Suciu, Mircea Rusu, AMI, au hotărât că a venit momentul să se facă remarcaţi prin stilul şi energia pozitivă pe care o emană. În acest moment formaţia are şase membri: Andreea Carmen Podina – voce, Patriciu Pop - voce, clape, Voicu Stoian - chitară, backing vocals, Pefi Pop – tobe, Puiu Solobot - chitară bas, Călin Ionce - pian, backing vocals.

 

Din 2011 încoace, Gaşca de Acasă a lansa câteva compoziţii proprii: Tu, Totul sau Nimic, Joc în Doi, Bye Bye şi nu cea din urmă, Tu eşti povestea, cu care speră să cucerească publicul şi juriul în competiţia Eurovision 2016.

„Anul acesta selecţia naţională Eurovision 2016 se desfăşoară în Baia Mare, la Sala Polivalentă. Cele două evenimente – semifinala de vineri, 4 martie şi finala din 6 martie vor fi transmise de televiziunea naţională.  Organizarea Selecţiei Naţionale în afara studiourilor de la Bucureşti a devenit deja o tradiţie pentru TVR, ultimele show-uri fiind organizate la Braşov, în 2014, respectiv Craiova, în 2015. Anul acesta, a venit rândul băimărenilor să urmărească, din tribune, evoluţia artiştilor înscrişi în concurs”, a declarat Iuliana Marciuc.

Printre cei 12 semifinalişti se află şi a noastră gaşcă locală, Gaşca de Acasă cu piesa Tu eşti povestea. Vineri, 4 martie, şase din piesele înscrise vor merge mai departe, patru fiind selectate de juriu şi două de public. Cele şase vor merge mai departe la finala din 6 martie unde publicul va decide, prin televot, ce piesă merită să meargă mai departe la Stockholm pe 12 mai.

Cu această ocazie şi din mândrie locală, am dorit să aflăm mai multe despre aceast concurs pentru care Gaşca de Acasă se pregăteşte şi, astfel, doi membri ai formaţiei, Pefi Pop şi Călin Ionce, au avut amabilitatea să ne ofere nişte detalii despre ce se petrece în acest moment în Baia Mare şi în trupă. Aceşti oameni modeşti, care iubesc muzica şi transmit acest lucru prin fiecare melodie interpretată, ne-au explicat şi cum au ajuns să compună această piesă, dar şi să participe la selecţia naţională Eurovision 2016.

 

„În primul şi în ultimul rând am făcut această piesă, Tu eşti povestea. Această piesă a fost realizată din dragostea pentru muzică şi din colaborarea cu Călin Ionce. Norocul nostru a fost că a coincis perioada cu înscrierile pentru Eurovision, nimic spectaculos, ci doar o coincidenţă.”

 

Gaşca de Acasă mai are experienţe anterioare în legătură cu participarea la acest concurs, la care au mai participat acum ceva ani. „Am mai participat, acum vreo 10 ani la Eurovision, la o preselecţie de fapt, deoarece nu am trecut mai departe, tot cu o piesă realizată în colaborare cu Călin Ionce, oarecum o prelucrare din folclor, alţi membri în formaţie, dar muzica tot de la noi pornea”.

Ce trebuie să ştim: că pasiunea care a pornit proiectul Gaşca de Acasă acum 17 ani, încă există şi bate puternic în aceşti muzicieni.

 

„Proiectul Gaşca de Acasă a luat naştere în anul 1999, alături de Paula Seling şi pe parcurs s-au schimbat diverşi membri şi în diverse formule, însă de şase ani am revenit acasă şi ne bucurăm mult pentru asta. În perioada când colaboram cu Narcisa Suciu am avut oportunitatea să cântăm în toată Europa, în 18 oraşe, într-un turneu de o lună şi jumătate. În data de 1 martie, cu ocazia spectacolelor organizate, am avut un moment între Direcţia 5 şi Holograf, iar reacţia publicului faţă de noua piesă ni s-a părut foarte caldă şi primitoare. Ne-au primit cu braţele deschise, poate dintr-un patriotism local, iar publicul băimărean face parte din noi. Suntem o comunitate mică, dar încet ne departajăm de alte comunităţi din ţară, sunt sigur de acest lucru şi o zic cu mândrie. Sunt sigur că oamenii vor fi alături de noi şi ne vor susţine”.

 

Gaşca de Acasă reuşeşte după 10 minute de poveşti să te convingă că muzica este creată din energia pe care o acumulează artistul din partea publicului şi după multă muncă depusă. „Cred că lucrurile au început să meargă de la sine, după o perioadă destul de îndelungată de muncă consecventă, perseverentă, şi în ultima jumătate de an, cu linişte şi cu o karma bună. Cred că acestea vor duce lucrurile mai departe şi de aceea cred că s-a întâmplat acest lucru şi cu această piesă şi cu participarea la Eurovision. Piesa este o lucrare de artă şi a luat naştere ca un cumul de emoţii şi energie adunată de noi în ultima perioadă de linişte, acesta fiind premiul nostru. Datorită acestor influenţe externe care le datorăm băimărenilor şi a celor şapte piese existente în această formulă ne gândim la un album Gaşca de Acasă şi asta cât de curând, sper că anul acesta”.

 

Formaţia a înţeles comunitatea în care trăiesc şi importanţa publicului şi a influenţelor existe din ambele părţi. „Ţinem neapărat să mulţumim fiecărui băimărean în parte pentru susţinerea pe care ne-au arătat-o în toţi aceşti ani de existenţă, că au fost alături de noi, că au petrecut pe muzica noastră, că au creat memorii noi alături de Gaşca de Acasă. Vrem să vă transmitem că vă suntem îndatoraţi pentru tot ceea ce ne transmiteţi la fiecare moment şi care ne ţine mai sus decât linia de plutire. Vă mulţumim totodată şi pentru susţinerea ce ne-aţi arătat-o la semifinalele Eurovision şi sperăm din tot sufletul că putem continua să ne bazăm pe această susţinere şi iubire reciprocă şi în etapele care urmează pentru a voastră trupă de acasă”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.