• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Mai , 2014

Fondurile de Coeziune ale UE - obiectiv al PSD-UNPR-PC

Uniunea Europeană este una dintre cele mai competitive şi prospere zone din lume, din punct de vedere economic. Diferenţele privind dezvoltarea, productivitatea şi în cele din urmă prosperitatea statelor membre reprezintă însă o slăbiciune structurală a Uniunii Europene. Vorbim aşadar de inegalităţi economice şi sociale între statele membre. Soluţia salvatoare prin care UE combate într-un mod dinamic aceste inegalităţi este Politica de Coeziune. Astfel, statele au la dispoziţie o sumă de instrumente prin care se pot dezvolta la nivel regional, pot reduce disparităţile teritoriale, pot regenera zonele industriale importante, şi pot stimula dezvoltarea infrastructurii naţionale. Mai mult decât atât, se acordă un accent deosebit procesului educaţional şi de formare continuă, precum şi combaterii şomajului. Consider că dumneavoastră, cetăţenii români, sunteţi îndreptăţiţi să va bucuraţi de aceste fonduri atât de necesare dezvoltării sustenabile a României. 

 

În ultimii ani, ne-am luptat mult pentru accesarea unei proporţii cât mai mari a fondurilor disponibile pentru România în cadrul Politicii de Coeziune economică şi socială. În exerciţiul financiar 2014-2020, din cele 77 miliarde euro alocate acestui fond de Uniunea Europeană, României îi revin 6,5 miliarde euro. Personal, cred că Politica de Coeziune este unul dintre exemplele tangibile despre cum ar trebui să fie o politică europeană: modernă, flexibilă, anticipativă, rapid adaptabilă la un mediu economic şi social în continuă schimbare.

 

Guvernul Ponta a reuşit o majorare considerabilă a absorbţiei fondurilor europene, mai exact de la 8,53%, la 34% într-un timp extrem de scurt. Europarlamentarii PSD au făcut eforturi continue pentru ca în perioada 2014-2020, România să se numere printre statele beneficiare ale proiectelor cheie ce se află sub incidenţa Fondului de Coeziune. Sunt sigur că acum avem motive reale să vorbim despre o creştere economică în următoarea perioadă, iar efectele sale vor fi regăsite în viaţa dumneavoastră printr-o paletă din ce în ce mai largă de noi locuri de muncă. Cred că Victor Bostinaru, candidat europarlamentar PSD, este un exemplu de europarlamentar şi un exemplu de politician ce îşi doreşte cu adevărat o „Românie puternică în Europa”. Bostinaru reprezintă una din garanţiile noastre că interesele României vor fi reprezentate şi atinse în Parlamentul European în ceea ce priveşte problematica accesării fondurilor europene. A demonstrat-o în mandatul anterior când s-a asigurat că noul Fond de Coeziune va aduce beneficii reale în vieţile românilor, prin reducerea cheltuielilor cetăţenilor, prin dezvoltarea zonelor urbane şi rurale cuplată în mod direct cu dezvoltarea transportului într-o manieră prietenoasă cu mediul. 

 

Progresele au fost făcute şi trebuie continuate! Candidaţii PSD-UNPR-PC vă cer sprijinul în data de 25 mai pentru a putea creşte cota de absorbţie a fondurilor europene, pentru a-şi îndeplini misiunea asumată de a uşura vieţile românilor. Alături de ei, alături de dumneavoastră, sunt „Mândru să fiu român”!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.