• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Decembrie , 2014

„Florile de mină se întorc acasă”

Joi, 4 decembrie, de Sfânta Varvara – ocrotitoarea minerilor, în oraşul Cavnic a fost organizată o expoziţie inedită. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Varvara, Muzeul de Mineralogie şi Asociaţia Culturală Fisculaşul Cavnic, cu sprijinul Primăriei şi Casei de Cultură Cavnic. Este vorba de o expoziţie de flori de mină aduse pentru expunere de la Muzeul de Mineralogie Baia Mare. Prezenţa celor 7 vitrine cu flori de mină a dat şi numele evenimentului: „Florile de mină se întorc acasă”.

Evenimentul organizat în holul Casei de Cultură Cavnic a fost dublat ca importanţă şi de vernisajul unei expoziţii de pictură cu 28 de lucrări aparţinând Elisabetei Veress. La deschiderea expoziţiei au fost prezenţi pe lângă localnici şi autorităţi locale şi Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” şi sculptorul Ioan Marchiş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Maramureş.

 

Tot ceea ce s-a întâmplat la Cavnic a fost gândit ca un omagiu adus minerilor care şi-au găsit sfârşitul în subteran. Tocmai de aceea, prezenţa fostului director Murvai al EM Cavnic, care i-a reprezentat pe veteranii din minerit a fost una extrem de emoţionantă.

 

Expoziţia de la Cavnic rămâne deschisă publicului până în 8 decembrie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.