• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Iunie , 2015

Fereastra închisorii / Românii cei adevăraţi

Patria noastră se îndreaptă spre cele ale binelui, îndeosebi datorită unor oameni discreţi, aproape neştiuţi, dar curajoşi şi verticali până la cer. Să nu credeţi în feţele mediatice ale unora care se autoclamează eroii şi pionierii mergerii noastre către lumină.

 

Aşa cum cei care se roagă tainic şi neştiut în sihăstriile munţilor ori văgăunile pământului pentru binele lumii, aşa cum oamenii dedicaţi din instituţiile fundamentale ale statului luptă adesea tăcut pentru adevăr, fără nici o apariţie publică ori apetenţă pentru recunoştinţa celor cărora le fac dreptate, tot aşa cei care sunt doar nişte simpli cetăţeni de pe cuprinsul acestei ţări fermecate, dar reuşind să învingă criminalitatea agresivă îndreptată împotriva proprietăţii publice ori naturii, merită cea mai adâncă apreciere a noastră.

 

Iată doar două exemple:

Antrenorul de yachting Liviu Doară s-a luptat singur, în condiţii grele de presiune şi ameninţări, timp de zece ani, cu atât de infecta mafie imobiliară a Bucureştiului. Acest brav concetăţean de-al nostru a reuşit, împotriva tuturor aşteptărilor pesimiste, să izbândească în justiţie şi să salveze şapte hectare preţioase de teren din Parcul Herăstrău, care astfel redevin un bun public, în administrarea unui club nautic studenţesc.

 

Profesorul Ovidiu Mihuţ din Curtea de Argeş, în colaborare cu excepţionala organizaţie WWF, a reuşit să obţină declanşarea unei proceduri de infringement din partea Comisiei Europene, pentru un scop deosebit de nobil şi important, respectiv stoparea fărădelegilor şi efectelor dezastruoase generate împotriva mediului de către microhidrocentralele de pe versanţii sudici ai Munţilor Făgăraş. Totul după cinci ani de luptă consecventă, din dragoste pentru natură, în pofida surzeniei complice a unor reprezentanţi de autorităţi, care desigur se vor da neprihăniţi când le vor bate procurorii la uşă.

 

Aceştia sunt adevăraţii români, care ar trebui decoraţi, ori măcar apreciaţi. Care slujesc ţara cu fapte şi devotament, nu cu palavre şi ipocrizie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.