• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Februarie , 2018

Fereastra închisorii / Neagu Djuvara

A murit Neagu Djuvara.
După 101 ani de viaţă fascinantă, cu mult exil şi cu o bătrâneţe incredibilă, începând să publice istorie adevărată la numai puţin de 73 de ani.
La vârsta când alţii îşi plâng slăbi­ciu­nile, acest brav aromân, ţinut îndelungat şi forţat departe de tărâmurile natale, îşi împlineşte visul de a-şi pu­blica scrierile în propria patrie.
Excepţionale în conţinut şi inconfun­dabile în formă, mărturiile lui evocă valoarea unei generaţii irepetabile.
Distins şi erudit, impresiona prin prezenţa sa harică. Fermeca imediat orice interlocutor prin inteligenţa şi modestia sa, deopotrivă copleşitor de naturale.
Centenar în ani, infinit în spirit, Neagu Djuvara rămâne unul dintre cei mai înalţi români. Despre şi din care copiii românilor ar trebui să înveţe la şcoală.
Apropiat al Regelui Mihai, iată că l-a urmat în nemurire la scurt timp.
Exemplar în patriotismul său ade­vărat, Neagu Djuvara a fost precum un giuvaier pentru România. Preţios şi sclipitor, niciodată evaluat la adevă­rata sa valoare.
Într-o lume afundată în grobianism şi mediocritate, Neagu Djuvara a dat, discret dar puternic, măsura nobleţei sale sufleteşti.
Un om rar, în care Duhul Sfânt a pogorât aproape cu certitudine, Neagu Djuvara se îndreaptă acum spre Cel căruia i-a plinit toată viaţa poruncile. Şi căruia i-a fost vrednic slujitor, după chipul şi asemănarea Sa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.