• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Octombrie , 2019

Expoziție internațională de cactuși la Carei

Municipiul Carei a fost de curând gazda unei expoziții internaționale de cactuși. Evenimentul a fost organizat de Asociația Colecționarilor de Cactuși din România „Aztekium”, prin implicarea directă a lui Arnold Nagy și Emese Ordog, doi colecționari din zonă, care s-au ambiționat să organizeze pentru prima dată în Carei, o astfel de expoziție.



Această expoziție interna­țională este un prilej de mândrie pentru Mara­mu­reș, mai ales că multe dintre plantele expuse au provenit din colecțiile maramureșenilor, județul nostru fiind un punct important pe harta cu colecționari de cactuși din România și chiar din lume. Un stand de rezistență în această expoziție a fost cel cu cele 14 plante din Colecția Vida Gheza Baia Mare, colecție îngrijită de inginerul Istvan Lorincz.

Tot din Maramureș au expus plante de colecție: Lia Gheorghe (25 de plante), Istvan Lorincz (14 plante), Ioan Nevezi (23 de plante), Cătălin Ungureanu (24 de plante), Biro Carol (9 plante), Dorel Michiș (14 plante) și Mircea Crișan (16 plante). De asemenea, printre expozanți s-au numărat nume sonore în domeniu, din județele învecinate și din Ungaria: Mircea Pop (20 de plante), Istvan Herczeg (5 plante), M.K.P.T.K.E. Debrecen (16 plante), Emese Ordog (30 de plante), Tar Alexandru și Tar Daniel (13 plante), Arnold Nagy (15 plante) și Sorin Finteoșan (15 plante).
În cele trei zile cât a fost deschisă expoziția de la Carei au fost peste 500 de vizitatori, iar datorită succesului pe care l-a avut acest eveniment, organizatorii au decis să îl transforme într-unul de tradiție pentru municipiul din județul Satu Mare.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.