• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 29 Ianuarie , 2016

„Donează sânge, salvează vieţi!”

În grupurile Rotary este o tradiţie ca fiecare club să aibă un bal caritabil anual. La ei diferă obiectivul în fiecare an, de obicei adunând fonduri pentru diverse cazuri sociale. La un moment dat, clubul Rotaract TEAM Baia Mare s-a gândit să adopte şi el organizarea unui asemenea bal.

„Ne-am gândit că ar fi un factor de eleganţă adus oraşului şi să educăm oarecum publicul înspre filantropie”, a declarat Evelyne Cuşner, organizatoarea balului inimilor de anul acesta. Iniţial, ideea a pornit de la un party caritabil, dar au hotărât să aibă ca invitaţi oameni care doresc să shimbe în bine comunitatea. „Totul a început de la ideea unui patry caritabil, dar am ne-am hotărât să acordăm eleganţă acestui eveniment, să invităm oameni care cunosc termenul de caritate, care nu au destul timp să se implice în comunitate, dar vor să sprijine dezvoltarea acesteia”, a continuat aceasta.

 

Balul Inimilor este strâns legat de proiectul tinerilor rotaractieni, început acum doi ani, „Donează sânge, salvează vieţi!”, deoarece aşa au ajuns şi la scopul balului, strângerea de fonduri pentru Centrul de Transfuzii Sanguină Baia Mare, cu care colaborează pentru desfăşurarea acestor evenimente.

 

Scopul balului este de strângere de fonduri pentru centrul de transfuzii, acesta fiind la a doua ediţie. Anul trecut, de pe urma primului bal au reuşit să reabiliteze două grupuri sanitare din cadrul centrului. „Obiectivul principal al acestui bal este de a strânge fonduri pentru reabilitarea unicul centru de transfuzii din Maramureş. Anul acesta va avea loc a doua ediţie şi pot să spun cu multă bucurie că prima ediţie a fost un succes, am reuşit să realizăm ce ne-am propus din bani adunaţi”, a spus Evelyne.

 

Pe lângă strângerea de fonduri, Rotaract TEAM Baia Mare încearcă şi să îmbunătăţească imaginea centrului. „Încercăm totodată să creştem gradul de informare asupra acestei teme, dar şi să creştem nivelul de încredere al oamenilor în această instituţie”, a declarat organizatoarea balului din acest an.

Campania „Donează sânge, salvează vieţi!”, a început în urmă cu câţiva ani, datorită unei cercetări a unei membre Rotaract Team cu privire la situaţia donatorilor din România, iar rezultatele au fost mai mult decât îngrijorătoare, astfel au hotărât să realizeze o acţiune în această direcţie. „Proiectul a pornit din Baia Mare şi, deşi sunt convinsă că mai există organizatori care desfăşoară activităţi pe această teme, ne-am gândit să profităm de extinderea noastră naţională şi să îl ducem mai departe în toată ţara, ceea ce şi urmează să se întâmple”, a declarat aceasta. Au început prin informarea în masă şi prin a crede în puterea exemplului, de aceea, de fiecare dată când aceşti voluntari au posibilitatea, merg la donat de sânge. „Credem în puterea exemplului, şi orice schimbare începe prima dată de la noi. Dat fiind faptul că este un proiect Rotaract TEAM, înseamnă automat că echipa trebuie să meargă la donat, fie că ne place sau nu”, a mărturisit Evelyne.

 

Balul anterior a avut loc în cadrul restaurantului Măgura, unde au participat aproximativ 120 de persoane şi i-au delectat pe invitaţi cu diverse momente artistice. „Reacţia invitaţilor la Balul Inimilor a fost una extrem de pozitivă şi am fost plăcut surprinşi că doresc o următoare ediţie, de aceea am şi decis să reluăm acest proiect”. În urma balului, datorită licitaţiei, tombolei şi donaţiilor primite au reuşit să strângă în jur de 10000 lei, din care au reuşit să reabiliteze cele două grupuri sanitare din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Baia Mare.

Anul trecut, în timpul balului au fost momente artistice deosebite, cu invitaţi speciali şi chiar surpriză, care au adus zâmbete şi care au făcut seara cu atât mai interactivă pentru public şi organizatori. „Am avut un moment muzical foarte frumos, susţinut de Răzvan Paşca şi Mădălina Costin, care au fost primiţi cu multă căldură din partea publicului, fiind artişti locali. Copiii de la Liceul de Artă şi de dansatorii de la ProDance ne-au încântat privirile cu adevărate spectacole, dar şi fetele de la Kangoo cu momentul lor energizant. Punctul culminant şi invitatul surpriză al serii a fost Gog, mentalist şi iluzionist, care a creat momentele lui în jurul tematicii, adică donatul de sânge”, a declarat organizatoarea.

 

Balul Inimilor de anul acesta va avea loc în data de 27 februarie, ultima sâmbătă a lunii. Tema balului contopeşte ideea donatului de sânge cu luna iubirii, elementul principal fiind inima. În acest an, balul se va desfăşura în cadrul Casei Crişan,  va începe în jurul orelor 20:00 şi clubul speră că vor avea peste 150 de invitaţi.

La fel ca şi ediţia trecută, balul va fi animat de artişti şi invitaţi surpriză cu multe premii în cadrul tombolei şi pentru iubitorii de artă, licitaţia va avea şi ea loc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.