• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2014

Din păcate, incompetenţa costă!

Aeronava care a aterizat forţat, luni după-amiaza, în judeţul Cluj, a fost găsită după mai bine de 5 ore de la prăbuşire!

 
 

Cred că trebuie demişi mulţi incompetenţi! Este inimaginabil cum timp de peste 5 ore echipele operative nu au fost în stare să localizeze aeronava, când există telefoane mobile cu sisteme GSM/GPS şi un avion cu echipament de monitorizare. Cunosc bine zona, e accesibil orice vârf. Să aresteze un om e foarte simplu, îl găsesc imediat şi în gaură de şarpe, prin intermediul telefoanelor mobile, dar ISU nu are capacitate tehnică sau nu ştie cum să caute?!

Dacă nu erau televiziunile şi sătenii, nu îi găseau nici până acum. Viaţa unui om, în astfel de situaţii, depinde de fiecare minut, de fiecare secundă de întârziere şi se pare că acest lucru a contat şi de această dată, când au fost nevoie de şase ore doar pentru a fi găsiţi. Toţi pasagerii erau în viaţă după prăbuşire şi dacă se intervenea imediat, erau cu toţii în viaţă şi acum. Coordonarea echipelor de salvare în acest caz a fost zero. Orice elev rezolvă o problemă de fizică ştiind ultimele coordonate din aer, cel puţin cu aproximaţie. Cei de la NATO ar trebui să-şi pună întrebări serioase despre capacitatea noastră de intervenţie.

 

Operatorii de telefonie mobilă ar trebui să poată interveni de urgenţă. Medicii nu aveau descărcate aplicaţiile GPS. În acest caz, operatorii de telefonie trebuiau să le pună imediat aplicaţia şi să vorbească cu ei. Se impune emiterea unei ordonanţe de urgenţă prin care operatorii de telefonie să fie obligaţi să intervină imediat şi gratuit în astfel de situaţii de urgenţă. În plus, cred că alte autorităţi trebuiau să se autosesizeze pentru a-i descoperi. Suntem în brad şi bradul în aer!

 

Romatsa dispune de softuri de milioane de euro, chiar recente, şi tot degeaba. Probabil le-au achiziţionat pentru a putea face statele de plată. Halal spaţiu aerian! Mai au tupeu să spună că nu-şi reproşează nimic. Autoritatea aeronautică ce face?! Aici chiar sunt vinovaţi mulţi „tocători de bani publici”. Cer premierului să ia măsuri, descoperim în asemenea situaţii cum de ani buni unii se fac că lucrează pe bani publici!

 

Cabinetul senatorului Sorin Bota

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.