• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 03 Decembrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Februarie , 2022

Dezvăluiri din experiență. O abordare onestă în tratamente naturiste și convenționale în oncologie și hemato-oncologie

Dr. Cristina Aoșan - Membru în Comisia de terapii alternative a Ministerului Sănătății

PARTEA I

Până în 2006 am fost convinși că în oncologie tratamentele naturiste sunt mai eficiente decât cele convenționale, dar s-a dovedit incorect. Mai corect spus, incomplet, pentru că abordarea naturistă care cuprinde doar remedii adresate corpului fizic e corectă biochimic, dar nu ia în considerare aspectele psihoemoționale și complexitatea  ființei umane.

Cronologic vorbind, începând cu 2006, experiența practică ne-a arătat câteva lucruri de bază:

1. Am aflat despre beneficiile oferite de zeolit, pe când anterior foloseam argila.
Ne-am dat seama că zeolitul acțio­nează superior în oncologie și l-am aplicat și pacienților noștri. Alături de propolis, chiar poate face dife­rența între viață și moarte în oncologie și hemato-oncologie.

2. Statistic vorbind, au mai multe șanse la viață pacienții oncolo­gici care fac un tratament con­ven­țional suportabil, o chi­­mio­terapie perfuzabilă cu frec­­vența de o șe­dință la trei săptămâni, care nu fac în paralel și chimioterapie orală zilnică și / sau corticoterapie. Dacă aceste tratamente sunt făcute împreună cu o terapie naturistă eficientă care să mențină imunitatea și hematopoieza  (producerea de celule sanguine), acești pacienți au șanse mult mai mari de supra­viețuire și chiar de vindecare de foarte multe ori.

3. Sunt șanse bune și pentru cei care fac radioterapie cel mult o ședință pe zi, și cu un aparat performant, încât să nu apară boala de iradiere, în paralel cu un tratament naturist adecvat. Mai exact, care să asigure radioprotecție internă, ceea ce nu înseamnă deloc o barieră fizică între fasciculul de radiații și tumoare, cum greșit este înțeleasă radioprotecția în oncologie.
Avem nevoie să înțelegem că iradierea, chiar dacă aplicată terapeutic, pe traseul său prin corp, omoară atât celule ale tumorii, cât și ale țesuturilor sănătoase prin care trece fasciculul, deopotrivă, până la tumoare și după ce a de­pășit-o. Aceasta înseamnă că în țesuturile respective apar resturi proteice, lipidice, glucidice și altele din celulele destrămate, care la temperatura de 36ºC a corpului se degradează, îmbolnăvind țesu­turile din jur și determinând reacții inflamatorii în corp. În plus, resturile de ADN ale celulelor tumorale moarte trec în sânge și contaminează canceros alte celule sănătoase din corp (transfecție).
Aceste resturi celulare trebuie eliminate grabnic, iar zeolitul tocmai aceasta face. În aceasta constă radioprotecția sa, în detoxifiere intensă și rapidă.

4. Pacienții care fac doar corticoterapie oncologică, cum e cazul melanoamelor, sau tratament hormonal, cum e cazul cancerului de prostată, sunt lipsiți de acțiunea antitumorală în asemenea protocoale. Or, în zona naturistă, s-au acumulat o experiență practică uriașă și nenumărate studii care probează efectul antitumoral semnificativ oferit de propolis. Desi­gur, pentru eficiență, trebuie ad­­ministrate doze corespunzătoare nevoilor oncologice, care de regulă sunt mari și foarte mari, comparativ cu cele obișnuite în pa­­to­­logii minore.       
5. Mulți pacienți nu sunt dornici să vorbească despre problemele lor emoționale, ci mai degrabă țin cu dinții să-și păstreze secretele, unele știute de ei, altele acunse în subconștient. De multe ori, ele și-au pierdut semnificația în timp, dar au rămas ascunse precum gunoiul sub covor. Aparența e de ordine și curățenie, dar dedesubt ceva se degradează și, până la urmă, răzbate la suprafață sub forma a diverse boli.
Pe noi nu ne interesează subiectul acestor secrete și nici pe terapeuții care lucrează cu metode de intro­specție și vindecare emo­țională. Dorim pur și simplu să îl sprijinim pe om
să-și găsească rădăcinile nebă­nuite ale bolii și care nu sunt explorate deloc în medicina con­vențională. Atâta timp cât aceste rădăcini există, va persista și boala. Este ca atunci când ne încăpățânăm să tundem repetat o buruiană și ne mirăm că ea tot crește, dar n-am săpat la rădăcina ei ca să o înlăturăm.

De aici vine și diferența între efectele mai slabe ale multor tratamente naturiste, față de abordarea holistică, care poate duce la vindecări spectaculoase. Acum destui dintre noi știu că cea mai corectă este abordarea holistică, deoarece se adresează deopotrivă și aspectelor sufletești, psihoemoționale și energetice.

Din expe­riența acumulată după anul 2000 încoace, am înțeles care dintre remediile simple și ușor
disponibile lucrează eficient în boala canceroasă. Iată ce recomandăm:

a. Propolis pentru efectele sale dovedite, antitumoral, imunoreglator, antiviral, antibacterian, antiinflamator și detoxifiant. Este probabil produsul cel mai complex și larg eficient din sfera naturismului, după cât am observat.
Noi nu avem niciun merit în privința efectelor sale, ci onoarea revine albinelor și însăși Naturii. Noi doar informăm cum am observat că lucrează, din experiența practică acumulată.

b. Zeolit pentru efectul său detoxifiant intens și rapid, care a surclasat oricare tip de argilă, în practica noastră. De asemenea, provoacă și moartea celulelor maligne, lucru demonstrat de studii in vitro și in vivo.

c. Produse apicole regeneratoare, necesare susținerii părții sănătoase a corpului, ca să poată trece cu succes prin boală. Deja este bine-cunoscut în apiterapie că in­teracțiunea corpului cu produsele albinelor se desfășoară conform unei inteligențe naturale, care face ca ele să susțină celulele normale, în timp ce pe cele anormale fie le determină să dispară, fie le întorc la normalitate. Cum să redevină normale? S-a observat că anumite componente din produsele albinelor pătrund în nucleul celulelor bolnave și le repară ADN-ul deviant. În fapt, astfel echilibrează toate celulele, fie bolnave fie sănătoase, și de aceea nu au cum să facă rău, ci doar readuc armonie și echilibru.
Rezerva medicilor și a unor te­rapeuți de a folosi în tratamente oncologice și hemato-oncologice lăptișor de matcă rezultă din necunoașterea produselor apicole. Trebuie să știți că în facultate noi nu am studiat deloc plantele medicinale și produsele apicole. Așa­dar, majoritatea oncologilor, dacă nu s-au dedicat facultativ studiului lor, practic nu le cunosc.
În schimb, administrarea de lăpti­șor de matcă în oncologie s-a dovedit utilă și prin stimularea producției proprii de interferon. Iar studiile cele mai moderne și tehnologizate au constatat că nu interferează negativ sistemul endocrin. Producerea de estrogen, progesteron și estradiol nu este afectată.

În plus, trebuie spus că lăptișorul de matcă și apilarnilul NU CONȚIN hormoni umani. Dis­tanța dintre noi și albină pe scara evoluției biologice este enormă. Hormonii sunt substanțe extrem de specializate, produse de glande ENDOcrine, adică își eliberează produșii direct în fluidele corporale, adică în INTERIORUL corpului. Dacă ar fi un produs en­docrin la albină, apicultorul nu ar avea cum să îl preleveze. Dimpotrivă, lăptișorul de matcă este produs de o glandă EXOcrină, care îl eliberează în EXTERIOR, motiv pentru care noi îl putem recolta…

În peste 25 de ani de practică, niciun pacient bărbat care a utilizat lăptișor de matcă în doze mari, pentru SM de exemplu, nici nu a făcut cancer, nici nu a căpătat caractere feminine. După cum nicio femeie care a utilizat apilarnil conform recomandărilor, nu a dobândit hirsutism…
Stimularea și corectarea procesului de hematopoieză sub tratament cu lăptișor de matcă și/sau produse cu apilarnil, fac ca acestea să aibă rol esențial în tratarea pa­cienților afectați de chimio-radio-corticoterapie.

Continuare în numărul viitor

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.