• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Septembrie , 2023

Deschiderea noului an școlar la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare

Pr. Adrian Dobreanu
Responsabil Departament Comunicații Media-Online, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului®
 

Luni, 11 septembrie 2023, de la ora 8.00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare, cu ocazia începerii noului an școlar la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul”.

„Prin săvârșirea Sfintei și Dum­nezeieștii Liturghii, L-am rugat pe Dumnezeu să își reverse harurile și darurile Sale cele bogate peste toți elevii din Episcopia Mara­mu­reșului și Sătmarului, peste profesorii și dascălii lor, rugând pe Dumnezeu să îi ocrotească și pe Maica Domnului să îi binecuvinteze în lucrarea lor de ucenici ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a precizat PS Timotei Sătmăreanul.
Ca de fiecare dată, de aproximativ 20 de ani încoace, adică de la târnosirea demisolului Catedralei Episcopale, deschiderea noului an şcolar pentru învăţământul teologic preuniversitar din Baia Mare se face în acest sfânt locaş de închinare, în prezența cadrelor didactice și a elevilor seminariști.
Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Florin Hoban, directorul Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, Protos. Serafim Bilț, eclesiarhul Catedralei Episcopale, Pr. Claudiu Pop, Pr. Claudiu Ciascai, Pr. Călin Stoica, Arhid. Gherasim Nap și Arhid. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat.
La final, a fost oficiat un Polihroniu pentru a cere binecuvântarea şi ocrotirea lui Dumnezeu, a Maicii Domnului şi a tuturor sfinţilor pentru părinții profesori, profesorii şi elevii instituției de învățământ teologic şi din toată Episcopia.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a transmis celor prezenți mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, îndemnându-i să fie lumină și exemplu pentru cei din jur.

 

 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.