• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Iulie , 2019

Deputatul maramureşean Sorin Bota cere controale pe şantierele antreprenorilor generali. Dă şi o soluţie!

Deputatul PSD Sorin Bota a solicitat ministrului Finanțelor Publice efectuarea unui control la toți antreprenorii generali care au contract cu statul (prin companii de stat sau alte autorități), pentru a ve­rifica modul în care aceștia și-au plătit subantreprenorii români pentru lucrările pe care statul le-a decontat, precum și o verificare a eventualilor  interpuși dintre antreprenorii generali și adevărații subantreprenori.


„Pentru normalizarea fluxului financiar în economie (construcții cu precădere) și a încasărilor la ANAF se impune o verificare a tuturor antreprenorilor generali care au contract cu statul pentru a se vedea modul în care aceștia și-au plătit subantreprenorii. În momentul de față, firmele românești, care duc greul lucrărilor, sunt majoritatea în dificultate (chiar dacă lucrările lor au fost plătite de stat, ei n-au fost plătiţi). Mai mult, nici garanțiile reținute nu sunt eliberate după ce antreprenorii generali și-au finalizat proiectele și garanțiile le-au fost înapoiate. În opinia mea, un stopaj la sursă și plata directă a subantreprenorilor ar putea fi o soluție ime­diată”, a declarat deputatul Sorin Bota.

Parlamentarul maramureşean a mai solicitat ministrului Transporturilor stabilirea unei echipe mixte formate din personal din conducerea ministerului, precum și a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere care, în această vară frumoasă, să se mute cu cortul pe șantiere.

„Având în vedere slaba mobilizare de pe șantierele autostrăzilor, precum și interminabilele minciuni și angajamente ale firmelor cu privire la mobilizarea pentru finalizarea lucrărilor în acest an, am solicitat ministrului Transporturilor să preia inițiativa și intenția fostului ministru Dan Șova, astfel încât (dacă tot nu au fost reziliate și nu se dorește rezilierea contractelor cu acești constructori neserioși), poate sub atenta supraveghere zilnică, se vor apuca în final să și lucreze. Mă refer aici cu precădere la șantierele de pe tronsoanele de autostradă Turda – Sebeș și Turda – Tg. Mureș, contractate de companiile Aktor și Straco, însă asta nu înseamnă că măsuri similare, sau de control inopinat, nu se impun și pe celelalte tronsoane care sunt contractate și aflate în execuție. Este deja cunoscut faptul că acești constructori se mobilizează cu o zi înainte de vizita ministrului în teren și se demobilizează a 2-a zi după vizită”, a spus deputatul Sorin Bota.

 

 

„În momentul de față, firmele românești, care duc greul lucrărilor, sunt majoritatea în dificultate (chiar dacă lucrările lor au fost plătite de stat, ei n-au fost plătiţi). Mai mult, nici garanțiile reținute nu sunt eliberate după ce antreprenorii generali și-au
finalizat proiectele și garanțiile le-au fost înapoiate. În opinia mea, un stopaj la sursă și plata directă a subantreprenorilor ar putea fi o soluție ime­diată”.
Sorin Bota, deputat

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.