• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 11 Iunie , 2019

Delegație maramureșeană prezentă la „Forumul Investițional Chișinău” și Gala Businessului Moldovenesc

Zilele acestea, la Chișinău, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și sub patronajul Primăriei municipiului Chișinău se desfășoară „Forumul Investițional Chișinău” și Gala Businessului Moldovenesc.

 

 

La eveniment participă o delegație maramureșeană de oameni de afaceri, reprezentanți ai Camerei de Comerț și ai administrației mara­mureșene, conduși de președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș, alături de directorul Adrian Nicolaescu, directorul RCS-RDS Maramureș, Flaviu Balint și reprezentantul Biroului Relații Internaționale din cadrul Consiliului Județean Mara­mureș, Gheorghe Paul Szaniszlo.

La „Forumul Investițional Chiși­nău”, delegația maramureșeană s-a întâlnit cu primarul capitalei, Ruslan Codreanu, care a salutat prezența lor în cadrul evenimentului și a invitat pe această cale reprezentanții județului Maramureș să transmită investitorilor români invitația de a veni înspre Republica Moldova, cu propuneri de cooperare economică. „Prieteni din Maramureș, vă propun să vă gândiți inclusiv la o eventuală înfrățire cu un sector al capitalei Republicii Moldova, Chișinău. E important să avem relații prietenești și economice cu România și deja am făcut câțiva pași importanți în acest sens”, a subliniat primarul capitalei Republicii Moldova.
Totodată, delegația maramureșeană s-a întâlnit și cu reprezentanții raionului Hâncești, vicepreședintele Iurii Levinschi și consiliera Elena Nichifor, care au propus încurajarea strângerii relațiilor cu raioanele moldovene în contextul în care Județul Maramureș, prin Biroul Relații Internaționale, a demarat documentațiile necesare realizării unor înfrățiri cu raioane din Repu­blica Moldova.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș, a prezentat în cadrul panelului opor­tu­nități și provocări ale cooperării trilaterale dintre Republica Moldova - România - Ucraina, principalele obiective privind dezvoltarea eco­nomică comună și modalitățile prin care se pot crea noi legături econo­mice între cele trei țări, precum și o statistică a situației economice a județului Maramureș și domeniile în care există deschidere pentru in­vestiții.
„E important să promovăm reciproc produsele românești și moldo­ve­nești, astfel că am decis să organi­zăm, în toamna acestui an, în Baia Mare, o expoziție comună denumită «Republica Moldova prezintă», în cadrul evenimentului Rivulus Do­minarum. Contăm și pe susținerea Consiliului Județean Maramureș în această inițiativă care a fost prezentată și președintelui Gabriel Zetea, cu care am ajuns la concluzia că dezvoltarea și cooperarea econo­mică cu Republica Moldova pot fi motorul dinamizării economiei jude­țului”, a declarat Florentin Tuș, președintele CCIMM în cadrul forumului.
Cu această ocazie, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, și președintele CCI MM, Florentin Tuș, au semnat acordul de partene­riat referitor la realizarea evenimentului „Republica Moldova prezintă”, în cadrul expoziției „Rivulus Dominarum”, care va constitui baza organizării evenimentului din Baia Mare, în toamnă, alături de Consiliul Județean Maramureș.

Delegația maramureșeană va parti­cipa și la Gala Businessului Mol­dovenesc organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Mol­dova.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.