• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Februarie , 2022

Degustare de carte de Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud Day) a fost marcată și în acest an la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare. Elevii clasei a V-a B, coordonați de doamna profesor Monika Bandi, au luat parte la un maraton de lectură inedit. Pentru a stabili împreună cu elevii poveștile care vor fi citite în acest semestru în cadrul cursului opțional „Lectura și abilitățile de viață – F@cus on the English Wor(l)d”, elevii au participat la o degustare de carte. Noutatea acestei ediții a WRAD a constat în faptul că elevii au avut la dispoziție 26 de povești audio în limba engleză pe care le-au accesat cu ajutorul unui cod QR aferent fiecărei cărți.
Pentru a da o notă specială „degustării”, sala de clasă a fost trans­formată într-un „restaurant literar”, creându-se o atmosferă de lucru inedită. Fiecare elev a avut în meniul său o carte de citit/ ascultat (s-au folosit telefoane mobile pentru a scana codul QR al poveștii, precum și căști pentru intimitatea momentului), degustarea fiind de 5 minute. După „degustarea” primei cărți, elevii au completat meniul cărții respective (Digital book tasting menu) cu date despre carte și poveste. Apoi s-au mutat la altă masă, unde au „degustat” o altă carte și au completat meniul. La finalul acestei activități, elevii au hotărât, prin votul acordat fiecărei cărți și în urma discuțiilor purtate, care vor fi lecturile abordate de clasă în cadrul cursului opțional.
Partea a doua a activității a constat în lecturarea în limba română a unui fragment dintr-o carte preferată adusă de acasă ori împrumutată de la bibliotecă. Elevii și-au motivat alegerea fragmentului prezentat și au recomandat colegilor spre lectură cartea adusă.
Elevii claselor a VII-a A și a VII-a B, în cadrul aceluiași curs opțio­nal „Lectura și abilitățile de viață -F@cus on the English Wor(l)d” (prof. coordonator Monika Bandi), au realizat povești prin folosirea metodei Story Dice cu ajutorul generatorului de idei de poveste online. Fiecare elev a avut posibilitatea să-și folosească imagi­nația creatoare în realizarea unor povești personalizate, folosindu-se de cinci sau nouă imagini generate aleatoriu de zarurile cu imagini.
La clasa a II-a A, Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare a fost marcată la limba engleză prin citirea lacunară a unei povești potrivite vârstei și cunoștințelor de limbă engleză ale copiilor. Elevii au completat povestea citită cu vocabularul considerat adecvat, astfel creând ei înșiși o poveste a clasei, pe care ulterior au comparat-o cu povestea originală.
Feedback-ul oferit de elevi ne întărește convingerea că lectura este importantă pentru ei, cu atât mai mult cu cât aceasta le este oferită într-un spațiu transformat, folosind metode moderne și interactive.


Prof. limba engleză  Monika Bandi
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.