• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 03 Octombrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Septembrie , 2023

Debutul unei sesiuni parlamentare extrem de importante

Senatorul PNL de Maramureș Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „A debutat o nouă sesiune parlamentară, extrem de importantă pentru România. Avem numeroase priorități legislative, generate de reformele asumate prin PNRR și de nevoia de a asigura echilibrul bugetar-fiscal în următoarea perioadă”.

Conform reglementărilor în vigoare, în prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă au fost aleşi, în şedinţa de plen a Senatului, membrii Biroului permanent - vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii.

 

Propunerile nominale pentru funcţiile de vicepreşedinte, secretar şi chestor au fost anunțate în plenul Senatului de liderii grupurilor parlamentare, lista candidaţilor propuşi fiind supusă în integralitate votului senatorilor.

 

Noul Biroul Permanent ales este format din preşedintele Senatului, patru vicepreşedinţi, secretari şi chestori, deciși prin votul deschis al majorității senatorilor prezenți. Președintele Senatului este Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal.

Pe lista de priorități legislative ale Senatului sunt dezbaterea stadiului de realizare a jaloanelor întârziate din PNRR, legea pensiilor, legea salarizării şi corectarea legii pensiilor speciale, în urma respingerii proiectului de către Curtea Constituţională.

 

Suntem pregătiți să luăm cele mai bune măsuri pentru a asigura finanțarea proiectelor de dezvoltare ale României și pentru a oferi bunăstare românilor.

Mulțumesc colegilor pentru că m-au susținut pentru funcția de președinte al Comisiei juridice din Senat și pentru poziția de vice-lider al grupului parlamentar. Le doresc succes tuturor în activitatea parlamentară!” a concluzionat la finalul primei ședințe al celei de a doua sesiuni ordinare din anul 2023, senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș – președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.