• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Decembrie , 2020

De Sfântul Nicolae, Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” a dăruit tablete electronice școlarilor merituoși

Dăruind din puținul tău poți schimba cursul unei vieți sau, cum spun sfinții părinți, dăruind cu inima poți câștiga Raiul… Încercările resimțite de noi toți, determinate de strania boală, nu par să fi știrbit cu nimic din proiectele caritabile inițiate an de an de Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” și de Asociația Martyria din Baia Mare.


Dacă, din cauza res­tricțiilor, copiii de la cele două școli din proximitatea Biseri­cii „Buna Vestire” nu s-au putut bucura de o excursie inedită oferită cu atâta drag, la fiecare sfârșit de an școlar, de părintele Florin Codrea, șase elevi cu merite deosebite la învățătură, de la Școala Gimnazială „Ivasiuc”, au avut parte de o mare bucurie.
Sfidând anul pandemic, Sfântul Nicolae a sosit ceva mai devreme la Biserica Ortodoxă „Buna Vestire”, după ce a dat un ocol și pe la Asociația Martyria. Și a fost, cum îl știm, cât se poate de bun și darnic, oferindu-le celor șase copii merituoși de la Școala „Ivasiuc” câte o tabletă electronică - pe care, cu sigu­ranță, și-au dorit-o de mult timp, dar nu și-au putut-o permite.
Așadar, școlarii nu se vor mai chinui de-acum încolo, la orele desfășurate exclusiv on-line, cu telefoane defecte sau împrumutate de la părinți, ci vor putea participa la cursuri, în condiții decente, folosindu-se de tableta electronică nou-nouță cu cartelă de internet, primită în dar de la Biserica „Buna Vestire”. Bucuria a fost de proporții, mai ales că darul a venit neanunțat și a fost, într-adevăr, o mare surpriză pentru ei.
„Nu m-am așteptat la un asemenea dar. Sunt foarte bucuroasă. Am un telefon cam vechi și în timpul orelor se întrerupea mereu. Anul ăsta, chiar dacă a fost unul mai altfel și pentru noi, copiii, am avut parte de multe surprize. Părintele Florin ne-a oferit și un ghiozdan echipat cu rechizite la începutul școlii, iar acum am primit și o tabletă. Nici nu știu cum să-i mulțumesc!”, a spus, cu lacrimi de bucurie în ochi, Alexandra, o fetiță din clasa a VI-a, de la Școala Gim­nazială „Alexandru Ivasiuc”.

Prin proiectele caritabile, întâlnirile săptămânale cu copiii și excursiile organizate anual, părintele Florin Codrea încearcă - și se pare că reușește mereu - să aducă bucurie și lumină în sufletele celor mici. Spre regretul copiilor și al părintelui, întâlni­rile și excursiile s-au sistat din cauza pandemiei, dar a rămas comuniunea în credință și dragoste atât de necesară acum. Iar o legătură creată prin și din iubire nu va putea dispărea, indiferent de distanțări, restricții și de timpul - prielnic sau nu - ce va să vină.
„Lucrurile trebuie să-și urmeze cursul firesc, indiferent de în­cer­cări și circumstanțe. Prin proiectul «Oferă un dar de Sărbătorile Nașterii Domnului», am încercat să-i ajutăm pe copiii cu rezultate bune la învățătură, dar care nu-și permit să-și cumpere o tabletă electronică pentru lecțiile online. Totodată, ca-n fiecare an, Sfântul Ierarh Nicolae, darnic și iubitor, și «complicii» lui le-au pregătit tuturor copiilor din parohie alte peste 300 de pachete. Mulțumim celor cu inima des­chisă! Din faptele bune se nasc întotdeauna bucurii care deschid orizonturi pentru tot ceea ce ră­mâne etern, definitiv”, a mărturisit părintele Florin Codrea.

Dăruind, poți câștiga Raiul?… E destul să privești în ochii unui copil fericit ce-ți mulțumește sincer, oferind, la rândul lui, un dar neprețuit - iubirea pentru cei din jurul său.

 

„Ca-n fiecare an, Sfântul Ierarh Nicolae, darnic și iubitor, și «complicii» lui le-au pregătit tuturor copiilor din parohie alte peste 300 de pachete. Mulțumim celor cu inima des­chisă! Din faptele bune se nasc întotdeauna bucurii care deschid orizonturi pentru tot ceea ce rămâne etern, definitiv”.
Părintele Florin Codrea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.