• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Octombrie , 2019

De la Ambasada SUA I Programul Loteria Vizelor DV-2021 începe

Instrucțiuni: Instrucțiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html

 

 

Când: Transmiteți cererile de înre­gistrare pentru programul DV-2021 începând de miercuri, 2 octombrie 2019, orele 19:00 (ora României) și până marți, 5 noiembrie 2019, orele 19:00 (ora Ro­mâniei).

Cum: Înregistrările sunt acceptate NUMAI electronic prin
www.dvlottery.state.gov

Taxe: NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ DE PARTICIPARE.
 

Câte cereri de înregistrare pot să trimit?
Legea permite trimiterea unei singure cereri de înregistrare în numele unei persoane în timpul perioadei de participare.

Reguli noi: Vă atragem atenția asupra unei noi cerințe pentru programul DV-2021, de a include numărul pașaportului solicitantului principal, țara care l-a emis și data de expirare. Această cerință se referă doar la solicitantul principal și nu la dependenții acestuia. Participanții care nu vor include datele pașapor­tului vor fi descali­ficați. De asemenea, participanții vor trebui să in­cludă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, con­formă cu cerințele publicate în instrucțiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate.

Este foarte important ca parti­cipanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2021.
Numărul de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selec­ţio­nată şi de a obţine informaţii des­pre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată. Numărul unic de confirmare ajută la protejarea partici­panților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau pro­blemelor poștale. Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, reținându-le paginile de confirmare și apoi pretinzând bani în schimbul informațiilor de pe ce­rerea de parti­cipare. Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare.

Câștigători: Începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la pro­gra­mul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a
ve­rifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă ce­rerea lor a fost selecţionată. Pe pa­gina Entrant Status Check parti­cipanţii selecţionaţi vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei cât și pentru membrii familiilor lor eligibili. Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check.

Atenție! Dacă primiți un e-mail prin care sunteți anunțat că ați fost selecționat și vi se solicită bani, aceasta este o fraudă – nu deveniți o victimă! Folosiți numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) pe pagina oficială pentru a verifica dacă ați fost selec­ționați.

Comunicările prin mesaje e-mail ale Departamentul de Stat NU vor anun­ța selecționarea persoanelor, NU vor îndruma participanții să plă­tească taxe, NU vor furniza instruc­țiuni de solicitare a vizei și NU vor da detalii despre data și ora interviului de viză. Aceste infor­mații sunt disponibile NUMAI prin Entrant Status Check pe pagina oficială la www.dvlottery.state.gov.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.