• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 25 Septembrie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Septembrie , 2020

Curățenie în zona lacului Firiza

Zilele trecute a avut loc cea de-a doua ediție All Aboard - campanie de strângere a deșeurilor de pe lacul Firiza din Maramureș. La acțiunea de voluntariat din acest an au participat 50 de voluntari care au adunat 15 metri cubi de deșeuri de pe lac și de pe malurile acestuia.

 

Voluntarii s-au deplasat pe apă cu ambarcațiuni nemotorizate: plăci Stand Up Paddle (SUP) și caiace. O barcă cu motor electric a fost folosită pentru a căra sacii cu deșeuri la punctul de colectare.

Majoritatea voluntarilor au venit pregătiți cu plăci proprii, iar celor care au dorit să ajute, dar nu au avut ambarcațiuni, li s-au pus la dispoziție plăci și caiace de către partenerii evenimentului.
Voluntarii au pornit pe lac dimi­neața la ora 9:00 de la Club Sportiv Simared, și până la ora 17:00 au reușit să parcurgă tot malul lacului, de pe care au adunat pet-uri, sticle, doze, încălțări, haine, becuri, scutece, bucăți de mobilier, bucăți de plastic, bucăți de fier, pungi cu deșeuri care puteau fi compost, pungi cu pungi, cauciucuri, prezervative, borcane cu și fără capac și multe altele. Acțiunea a fost sprijinită de câteva firme locale care au asigurat participanților toate cele necesare pentru colectarea de deșeuri şi au asigurat centralizarea deșeurilor strânse într-un tomberon închiriat.
La acțiune au fost prezente echipaje de la Poliţia Locală Baia Mare și ISU Maramureș.

Entuziasmul voluntarilor și volumul mare de deșeuri colectate au demonstrat încă o dată că All Aboard îmbină două semnificații importante ale cuvântului strângere, și anume: strângerea deșeu­ri­lor și strângerea unei comunități în jurul unei idei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.