• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Februarie , 2013

Contractul pentru reabilitarea stației de epurare din Sighetu Marmației a fost semnat astăzi la Primăria Sighet

Recent la Primăria Sighet a fost semnat un nou contract de lucrări în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș". Cel de-al treilea contract din cadrul proiectului la nivel de județ și primul din cele peste 25 de milioane de euro ce revin municipiului Sighetu Marmației, prevede primele lucrări de reabilitare a stației de epurare din municipiu. Lucrările urmează a fi executate de firma Strabag AG, care și-a adjudecat contractual prin licitație deschisă. Contractul are o valoare de 7 milioane de euro și o perioadă de execuție de 22 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Evenimentul a fost marcat în prezența Primarului Ovidiu Nemeș, a președintelui Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș, Cătălin Cherecheș, directorului general SC Vital SA Geza Gasparik și a directorului SC Strabag AG, Remus Dăineanu. Primarul Ovidiu Nemeș a atenționat reprezentanții firmei câștigătoare că va urmări atent derularea lucrărilor și calitatea acestora.
Sta
ția de epurare va fi proiectată pentru a deservi un număr de 37.500 persoane și va avea un debit maxim de 13.201 mc/zi. Lucrările prevăd instalații și tehnologii pentru epurarea apelor uzate, pentru tratarea și deshidratarea nămolului rezultat, precum și instalații anexe (centrală termică, clădire administrativă, laborator și dispecerat).
Planul de finan
țare al proiectului include contribuția Uniunii Europene care reprezintă 77,31%,subvenţia de la bugetul de Stat este de 11,82%, împrumutul contractat de operatorul regional SC Vital SA este de 9, 05%, iar contribuţia de la bugetele locale de 1,82%.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.