• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 30 Ianuarie , 2013

Conducerea judeţeană a PP-DD a fost „rasă”!

Lovitură de teatru, şi, unii ar spune chiar „de stat” în PP-DD. Biroul Permanent Judeţean al partidului a fost dizolvat, iar şefia a fost preluată de Vasile Vlaşin pe motiv că a luat cele mai multe voturi la alegerile din 9 decembrie. Bârfele spun că decizia va duce la o migraţie masivă a membrilor PP-DD spre alte partide.

 
 

Deşi au obţinut rezultate bune la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut, membrii Biroului Permanent Judeţean Maramureş al PP-DD au fost „raşi” de centru.

Preşedintele Pamfil Cristea a primit vestea prin telefon: „Săptămâna trecută m-a sunat secretarul executiv că am primit o notă internă la sediul partidului, din care rezulta că printr-o hotărâre a Consiliului Naţional de Coordonare al PP-DD a fost dizolvat Biroul Permanent Judeţean Maramureş, format din 31 de persoane. Deci, conducerea judeţeană PP-DD. Vă daţi seama că în acel moment am rămas cu gura căscată”.

Motivele? Nu sunt invocate: „Nu sunt explicate motivele, dar este invocat un articol din Statut. Am citit acel articol şi spune că Birourile Permanente Judeţene pot fi dizolvate în două situaţii: când iau decizii ilegale şi hotărâri nestatutare. Ceea ce nu a fost cazul! Nu am fost invitaţi la nicio analiză pe eventualele motive imputabile, nu am primit niciun telefon de la conducerea centrală legat de rezultatul alegerilor, de analizele care se fac după alegeri. Oricum, rezultatele au fost bune, pentru că am scos consilieri judeţeni, consilieri locali, primar, deputat. În jur, niciun alt judeţ nu a scos un asemenea rezultat”.

Cu aceeaşi dată, Vasile Vlaşin a preluat şefia interimară a partidului. În declaraţiile sale publice, Vlaşin a lăsat să se înţeleagă că motivul dizolvării ar fi rezultatele alegerilor din 9 decembrie şi că a preluat şefia pentru că avea cel mai mare număr de voturi.

De altfel, Vlaşin spune despre componenţa Biroului Permanent Judeţean că va fi o ierarhie a alegerilor parlamentare: „Prim-vicepreşedintele, vicepreşedinţii şi membrii vor fi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute”. Vestea a generat reacţii în rândul membrilor “de rând”, deoarece tocmai Vlaşin a fost cel impus de centru pentru coordonarea campaniei pentru alegerile parlamentare pe întreaga regiune.

 

Mai mult, Cristea şi echipa sa sunt cei care au construit de la zero organizaţia judeţeană: “Am format o structură cu 12 mii de membri în doi ani şi jumătate. Cea mai mare parte sunt alături de mine, mai puţin câţiva din Baia Sprie, Târgu Lăpuş şi parţial Sighet. Restul toate organizaţiile sunt alături de mine şi de noi. Eu sunt membru fondator, rămân pe poziţie, sunt consilier judeţean, eu îmi păstrez deocamdată prerogativele. Sigur, o să ceară excluderea mea ca să mă poată da afară din CJ, dar nu o să aibă spor”, spune Cristea. Bârfele spun că s-ar pregăti chiar o migraţie în grup spre alte partide şi că 10 mii de membri vor să se reorienteze spre altă „barcă politică”.

Oricum, „meciul” dintre cele două fracţiuni ale partidului nu se va încheia aici, pentru că o miză o reprezintă şi cele trei fotolii de consilieri judeţeni. Se preconizează că se va cere excluderea lui Cristea, pentru a lăsa liber fotoliul din CJ, situaţie în care lucrurile se vor decide probabil în instanţă. Mai mult, „aripa Cristea” crede că legitimarea conducerii partidului se va face doar prin alegeri. Numai că, dezamăgit de „recompensa” primită de la centru, este posibil ca fostul preşedinte să nu mai candideze. Şi nici membrii vechi şi „grei” ai partidului. Vom reveni.

 

„Nu am fost invitaţi la nicio analiză pe eventualele motive imputabile, nu am primit niciun telefon de la conducerea centrală legat de rezultatul alegerilor, de analizele care se fac după alegeri. Oricum, rezultatele au fost bune pentru că am scos consilieri judeţeni, consilieri locali, primar, deputat. În jur, niciun alt judeţ nu a scos un asemenea rezultat”.

Pamfil Cristea
 
Dizolvări „pe bandă”
 

O situaţie similară celei din Maramureş s-a înregistrat şi în alte judeţe. Biroul Naţional de Coordonare al PP-DD a decis dizolvarea şi a Biroului Permanent Judeţean Argeş deşi organizaţia a avut rezultate bune la alegerile de anul trecut, atât la cele locale, cât şi la cele parlamentare. Dar şi la Botoşani, unde noul deputat din partea Partidului Poporului, Liliana Mincă, a devenit şi preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene.

 

La alegerile parlamentare din luna decembrie, PPDD Maramureş a obţinut 13,51% din voturi (18.652 voturi) în cele trei colegii pentru Senat şi 13,95% din sufragii (19.249 voturi) în cele şapte colegii pentru Camera Deputaţilor. Vasile Vlaşin a strâns 8.248 de voturi valabil exprimate (16,31%), iar Pamfil Cristea, 4.354 (9,59%). La alegerile din iunie, când a candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş, Cristea a obţinut 18.322 din voturi, adică 8,53% dintre voturile valabil exprimate, iar PP-DD a obţinut trei mandate de consilieri judeţeni şi un mandat de primar.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.