• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Februarie , 2013

Concurs „Eminescu” în Dreapta Tisei

Sâmbătă, 2 februarie 2013, la Apşa de Jos (Ucraina) se organizează Concursul Literar „Mihai Eminescu” ediţia a VII-a. Evenimentul este organizat de Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia „Dacia” şi Şcoala Medie de la Apşa de Jos.

 
 

La manifestare sunt invitaţi copiii şi cadrele didactice din toate satele româneşti din Transcarpatia şi, pentru prima dată, la această manifestare va participa un grup de copii români „volohi” din satul Poroşcovo. „Am primit confirmarea că sâmbătă dimineaţa grupul din Poroşcovo va fi prezent la Apşa de Jos.

Copiii sunt pregătiţi de Vasile Lăcătuş şi depun un efort foarte mare să ajungă la Apşa de Jos, în primul rând pentru că trebuie să pornească la ora 2 dimineaţă pentru a ajunge la ora 9 la eveniment. Este clar că ne vom strădui să le decontăm drumul şi toate cheltuielile pe care le au cu această deplasare pentru că ştim că situaţia românilor din Poroşcovo este cu mult mai grea decât a românilor din zona noastră”, a declarat Ioan Botoş, preşedintele Uniunii „Dacia”.

 

În acest concurs se vor implica direct circa 90 -100 de copii, din cele 13 şcoli din Dreapta Tisei, dar vor participa şi copii de la Grădiniţa din Biserica Albă.

 

La manifestarea românilor din Ucraina vor participa invitaţi din Bihor, în frunte cu directorul Bibliotecii Judeţene, o delegaţie de la Satu Mare, o delegaţie de la Cernăuţi (reprezentanţii Consulatului General al României la Cernăuţi), o delegaţie din partea comunităţii româneşti din Cernăuţi, condusă de Vasile Tărâţeanu, dar şi invitaţi din Baia Mare, în frunte cu Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene, de la Negreşti-Oaş, şi Sighetu Marmaţiei, în frunte cu primarul Ovidiu Nemeş. Această ediţie a Concursului este inedită şi prin faptul că s-a organizat o expoziţie cu fotografii de la prima ediţie a Concursului „Mihai Eminescu” din 2007.

 

A devenit o tradiţie ca evenimentul să fie organizat în ultima sâmbătă a lunii ianuarie, pentru că elevii sunt în vacanţă până în 23 ianuarie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.