• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 19 Aprilie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 30 Octombrie , 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Poate am înțeles prea târziu cât de mult am greșit în 2001 prin fuziunea realizată de partidul din care făceam parte, partidul istoric Social Democrat Român și fostul PDSR, continuatorul și moștenitorul zestrei socialiste din perioada comunistă a României. Am crezut în unificarea stângii și am mai crezut că PSD-ul format atunci, va merge pe o politică a creșterii nivelului de trai pentru toți românii. Din păcate, mai târziu am observat că lucrurile nu stau deloc așa. Am încercat prin tot ceea ce am putut, să îmbunătățesc abordarea politicilor publice ale PSD. În unele domenii am reușit, dar, din păcate, per ansamblu, lucrurile au bătut pasul pe loc.
Preocupările mele, în afară de cele care m-au consacrat, respectiv finanțe-bănci și transporturi, sunt preocupări legate de mediul înconjurător. Așa am fost educat, am
înțeles din familie cât este de nobil să plantezi un copac și să fii înconjurat de verdele naturii.
Văd că în prezent activitățile omului afectează sănătatea planetei mai mult decât în orice altă perioadă istorică. Mediul în care trăim reprezintă spa­țiul în care ne desfășurăm toate activitățile, tocmai de aceea toate elementele lui componente trebuie să se păstreze într-un echilibru per­fect. Din păcate, dezechilibrele la nivel politic se reflectă și la nivelul politicilor actuale de mediu. Sunt singurul parlamentar care a făcut de două ori, împreună cu prietenul meu Mihai Tatulici, în Maramureș, două acțiuni de împădurire prin inter­mediul Campaniei „România prinde rădăcini”. Am făcut numeroase inter­pelări și am sesizat neregulile legate de defrișările şi transporturile ilegale, a unor cantități foarte mari de lemn din Maramureș. Desigur, preocupările mele nu s-au oprit aici și m-am opus vehement redeschiderii iazurilor și exploatării aurului pe bază de cianuri.
Au fost mediatizate şi binecunoscutele mele reglementări respectiv Legea nr. 37 din 2018 prin care transportul public devine ecologic în următorii 5 ani, prin obligativitatea înnoirii parcului auto cu un procent de 30% în fiecare an cu autovehicule ecologice, electrice, hybrid, pe gaz și alte tehno­logii care vor apărea și vor fi implementate.
Conștientizez acum mai mult decât oricând, în aceste momente de încercare la nivel de sănătate a semenilor noștri, că nu putem să fim cu adevărat sănătoși fără un habitat curat. Planeta trage un semnal de alarmă vizavi de derapajele omului contemporan avid în a stăpâni cu ferocitate mediul din care face parte.
Natura în care trăim reprezintă testa­mentul lăsat moștenire prin grija și dragostea înaintașilor noștri. Între­barea este ce lăsăm noi moștenire co­piilor noștri? Un mediu otrăvit de indolență și nepăsare? Am văzut, din păcate, cum nepăsarea ucide la orice nivel.
Gesturi precum a admira un copac sau să a oferi o floare vor însemna mai mult decât ne imaginăm noi, peste sute de ani. Sunt acțiuni pe care nu le mai putem amâna, trebuie să conștientizăm că aici și acum e necesar să facem tot ce este mai bine. Mai târziu poate să fie mult prea târziu… Nu trebuie să reacționăm doar atunci când Uniunea Europeană ne trage de mânecă și ne pune la colț…
 

Deputat independent,
Marius Sorin Bota

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.