• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 20 Mai 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Iunie , 2018

Coltu’ meu / Un aeroport, două aeroporturi... un director

Subiectul săptămânii pe plan local este, din punctul meu de vedere, nu­mirea lui Mihai Pătraşcu, în baza unui concurs, la conducerea Aeroportului Internaţional Satu Mare. Au fost voci care au comentat negativ această nu­mire în urma concursului, de parcă omu’ nu are voie să se înscrie la ce concurs doreşte. Desigur, povestea lui Mihai la conducerea Aeroportului băimărean este controversată, se pot spune multe, şi pozitive şi negative. De exemplu, contestatarii au uitat că după ce Pătraşcu a preluat conducerea Aeroportului de la noi, costurile de întreţinere au scăzut foarte mult. Mihai a fost un bun gospodar, chiar dacă este absolvent de filologie. Po­vestea cu proiectul de modernizare este, cum spu­neam, controversat. Sunt prieten cu Mihai şi aş putea fi subiectiv. Dar ştiu că atunci, în perioada în care se încerca promovarea proiectului, au fost multe piedici care nu au ţinut de persoana lui Mihai.
Lumea a uitat că Ovidiu Silaghi, celebrul ministru al Transporturilor, la vremea respectivă, un liberal din Satu Mare, a spus că Baia Mare nu va avea Aeroport modernizat atâta timp cât e el ministru. Celebrul ministru dorea banii de modernizare pentru Aero­portul din Satu Mare. Au existat clinciuri între Silaghi şi Pătraşcu, pe această temă. Dar uite cum se rezolvă lucrurile până la urmă! Silaghi nu a fost chiar mult timp ministru, ba are, cred, şi ceva pro­ble­me de altă natură, iar Pătraşcu a ajuns director la Aeroportul din Satu Mare.
Nu ştiu dacă este bine pentru cineva. Probabil, Pătraşcu va trage mai tare pentru locul lui de muncă şi ca să arate celor care l-au tras pe dreapta că merită manşa de director. Concurenţa este benefică, în general. În cazul acestor Aeroporturi nu cred că va face bine. Şi aşa sunt voci la nivel de mi­nister care susţin ideea că în nord nu ar fi nevoie decât de un Aeroport. De cel care este mai util, care are mai multe curse…

Comentariile celorlalți

Nemeth Iuliu pe 19.06.2018 la 22:33
Mereu am asteptat ca cei din media sa nu fie pe nici-o parte a baricadelor "imaginare". Autorul acestui articol nu este de nici-o parte a "baricadelor" - este Pe baricada, si asta azi si in media este mare lucru. Un articol fara tendinte de a manipula cititorii, la obiect. Din pacate in Judetul nostru are "colegi de breasla" care sunt departe de a numi "caracter". Incercati sa depistati prin articolele lor pline de ura, de lucruri sfruntate - veti gasi, va garantez. Cititi mai multe surse sa evitati manipularile, tragand singuri concluziile.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.