• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 02 Octombrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 August , 2022

Colțu' meu. Despre pensii speciale. Degeaba

Mi-a trimis un prieten un material despre pensii. Îmi sugera să scriu de problemele pensionarilor amărâți pe care nu îi bagă nimeni în seamă. Nu sunt noutăți. Se știe că majoritatea pensionarilor au o pensie de „rahat”, după cum spunea prietenul. Pe de altă parte, se vorbea, în materialul primit, de pensiile speciale. De faptul că unii „spe­ciali” primesc pensii de zeci de ori - sau chiar mai mult - mai mari decât pensiile amă­râților. Este un mister de ce instituțiile statului nu fac nimic în acest sens. Se tot propun diverse metode, formule de calcul pentru a reduce pensiile speciale, dar nu se întâmplă nimic. Să mai spunem că aceste „speciale” s-au primit fără ca indivizii beneficiari să fi contribuit la buget ca orice angajat din România. Adică, toată viața au avut salarii mari din care nu s-a luat mai nimic, iar la pensionare se primesc sume uriașe.
Pentru amărâții cei mulți, e invers. Din salarii amărâte se plătesc sume uriașe la stat, taxe și impozite, iar la pensie se primesc sume mici, pentru că au avut salarii mici.
O porcărie! Dar ce poți face?! Toate aceste legi, modificări legislative, s-au făcut de cei care au fost beneficiari de astfel de situații nenorocite. În concluzie, e aproape imposibil ca ei să își diminueze pensiile pentru care au „muncit” atât de mult.
Si­tuația asta seamănă cu problema patrimoniului fostului UTC. Imediat după Revoluție, la București, pe lângă Iliescu, au apărut mai tineri revolu­ționari care au tot cerut patrimoniul UTC, un patrimoniu co­mu­nist, pentru a face adevărate lucruri pentru tinerii din această țară amărâtă. Iliescu a fost de acord. Și un patrimoniu uriaș a fost dat pe mâna unor asociații așa-zise de tineret.
În anii care au urmat, aceste asociații, conduse de mulți du­bioși, au păpat patrimoniul mo­bil și a urmat cel imobil. S-au strâns multe averi, dar pentru tineri nu prea s-a făcut mare lucru. Avem și în Baia Mare un exemplu de astfel de situație idioată.
Dar...pe cine interesează, cine să ia măsuri...că doar tot ei sunt la butoane. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.