• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 22 Decembrie , 2019

Colţu meu. De la don pio la don porcărie!

În prag de sărbători, lumea cumpără de toate pentru toţi, cu o furie demnă de lucruri mai bune. Dar sunt şi situaţii în care, vrei nu vrei, te duci la cumpărături. Aşa a făcut un prieten de-al meu, obligat să co­linde magazinele pentru a cumpăra o scurtă de iarnă. A colindat marile magazine din aglomerările comerciale ale oraşului, fără să găsească ce îşi dorea. Şi a început să caute în aşa-zisele magazine de lux ale Băii Mari. Magazine de lux mai ales prin preţuri, că luxul este lăsat în magazie.
Şi a ajuns la Don Pio, un magazin pe bulevardul Bucureşti, în care vitrinele îţi induc ideea că vei găsi haine de bună calitate, haine în pas cu moda. A intrat, a văzut, a ales. O scurtă de culoare închisă, ce stătea bine, cu un material ce părea bun şi cu un preţ de mai multe milioane de lei. O scurtă scumpă!
Bucuros că a rezolvat o problemă care îl sâcâia de ceva vreme, prietenul s-a dus acasă precum un Moş Crăciun! A doua zi a plecat la serviciu cu noua achiziţie. Afară frig, o dimineaţă senină cu tempe­raturi spre 0 grade. Deci scurta s-a dovedit a fi utilă din prima zi, şi-a spus prietenul meu mulţumit. Când a ajuns la serviciu şi a vrut să se dezbrace, un junghi dureros dinspre coaste l-a lăsat fără aer. Frumoasa scurtă, scumpă, luxoasă, era stricată. Capsa de jos, cea care închide partea cu fermoar a scurtei, era ieşită din material. Nu ştiu ce a simţit, dar la venirea de la serviciu a mers la magazin. Trebuie să spun că prietenul meu este un european convins, cunoaşte drepturile cetăţenilor europeni şi foloseşte toate chestiile astea în problematica comercială de aici. Culmea e că, uneori, a avut câştig de cauză! Deci, încrezător s-a dus la magazin cu scurta cumpărată recent şi cu un defect mare. Dincolo, ai fi primit alta sau contrava­loarea produsului. Dar în România... Cei din magazin au constatat defectul şi au spus că se poate merge la un croitor cu care au o relaţie de colaborare, să repare defectul. Au spus că vor plăti ei reparaţia, respectiv vreo 5 lei. La croitor lucrurile
s-au văzut altfel. Omu’ nu avea capse din alea, nu avea matriţă, nu avea... Înapoi cu scurta la magazin, într-o altă zi. Nu-i nimic, au spus ăia! O ducem noi! A lăsat scurta acolo şi a aşteptat telefonul, a doua zi. A sunat spre după-masă. Prietenul meu s-a dus şi a luat scurta ce avea pusă capsa buclucaşă. Trecuseră deja câteva zile de când făcuse achiziţia luxoasă. A doua zi a plecat la serviciu, o dimineaţă răcoroasă, dar nu avea treabă, avea scurtă scumpă, dar călduroasă. Când a ajuns la serviciu a constatat, vrând să se dezbrace, că are o găurică în buzunar. A luat scurta şi a studiat-o. Culmea ironiei! Lipsea o capsă, acolo unde se închide buzunarul. Parcă fusese decupată. Evident, era o capsă ca şi aia reparată.

Deci, inteligenţii de la magazin, probabil, au scos capsa de acolo şi au pus-o dincolo. Concluzia: nu cumpăraţi, în prag de sărbători, haine de lux, haine scumpe dintr-un magazin ce s-a dovedit a nu fi unul european. Iar drepturile noastre.... mai uşor. Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.