• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Septembrie , 2019

Colţu meu. Cu sau fără microcentrală?

Ştirile prezentate de televiziunile noastre sunt exasperante, cam toate arată şi dezbat la nesfârşit situaţia de la Caracal şi de la cazurile cu alte fetiţe agresate sau omorâte. O grămadă de astfel de cazuri cutre­murătoare de te întrebi dacă mai avem poliţie, jandarmerie şi alte structuri de control şi pentru siguranţa populaţiei. Halal sigu­ranţă! Începi să te întrebi dacă îşi merită salariile mari, babane, şi mai ales pensiile nesimţite. Evident, nimeni nu răspunde la astfel de întrebări. Bine că avem partide politice care ajung la putere şi îşi plantează clientela în posturi cu salarii grase. Nu are importanţă dacă se pricep la ceva. Cazurile de la Transgaz şi Transelectrica, cred că aşa se numesc, sunt cel mai bun exemplu că a fi membru de partid este cea mai bună alegere atunci când îţi cauţi o funcţie, un post, un fotoliu. Probabil, din salariul mare pe care îl primeşti de-a moaca, o parte se duce la partid, prin donaţie. Altă explicaţie nu poate exista faţă de numărul mare de nulităţi ce conduc fel şi fel de instituţii, firme, societăţi.
Şi în încercarea de a vedea ceva normal la televizor, am dat peste o ştire cu privire la încălzirea din oraşele mari. Mai peste tot se vorbea de un anumit procent de persoane care se debranşaseră de la reţeaua de încălzire publică.
Faţă de alţi ani, Baia Mare nu a mai fost dat exemplu, oraş care s-a debranşat în proporţie de sută la sută de la falimentarele reţele de cartier.
Poate nu este un bun exemplu, din moment ce se ţine cu dinţii de aceste reţele şi se vorbeşte de faptul că gigacaloria pentru populaţie este mai ieftină decât plătesc cei debranşaţi. Ce prostie!
Cum poţi spune că plătesc mai puţin? Cu microcentrale ai apă şi încălzire cât doreşti, iar costurile sunt în funcţie de consum. Oricum, nu depăşesc facturile celor de la comun. Dar cei cu microcentrală au un confort pe care ceilalţi nu îl au. Asta nu se mai spune!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.