• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 19 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Noiembrie , 2017

Cerga de la Săpânţa încălzeşte Târgul de la Milano

În acest an, pentru prima dată după 10 ani de absenţă, la Târgul mondial de la Milano, România va fi repre­zentată de cerga de la Săpânţa. „Făcută cu suflet” în Maramureş şi dusă cu drag în Italia de Irina Stan.

„Este visul meu din 2002, de când am fost prima dată acolo ca vizitator. Mi-am spus atunci că produsele tradiţionale din Maramureş, făcute cu atâta suflet, merită şi trebuie să ajungă acolo”, spune Irina Stan.
Irina Stan de la Săpânţa ne mărtu­riseşte mâhnită că, în timp ce artizanii din alte ţări sunt sprijiniţi de organizaţiile guvernamentale, cei din România sunt ajutaţi doar de ei înşişi şi de bunul Dumnezeu. Ca mulţi alţii, din multe alte domenii, de altfel.
„Sper ca, prin această participare să deschid o ușă spre promovarea și vân­zarea produselor tradiționale din Maramureș și, mai ales, vreau ca «cerga să fie vândută pe euro»”, spune, în continuare, Irina Stan.
Pe lângă promovarea pensiunilor și produselor artizanale maramure­șene, între două cergi și o trăistuță, Irina Stan pregătește o carte. Des­pre tradiții, despre valori, despre ro­mâni care simt românește…, „des­pre legătura dintre cergă, Cimitirul Vesel și Stan Ioan Pătraș, fără de care cele două ar fi fost anonime”.

Cartea se dorește a fi „o mulţumire adusă celui care a făcut cunoscut satul şi  numele Săpânţa  pe toate meridianele”, conchide Irina Stan.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.