• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Decembrie , 2015

Centrul de Informare Turistică va fi deschis înainte de sărbători

Centrul de Informare Turistică din municipiul Sighetu Marmaţiei îşi va începe activitatea înaintea sărbătorilor de iarnă. Astfel, turiştii care vor petrece vacanţa de Crăciun şi Revelion în inima Maramureşului Istoric vor avea posibilitatea de a obţine informaţiile de care au nevoie de la instituţia nou înfiinţată.

 

 

Invitat în emisiunea Sighetul de Azi din data de 25 noiembrie, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a afirmat că, în acest fel, persoanele care îşi vor petrece aici sărbătorile vor avea la dispoziţie pachetele turistice disponibile pentru zona Maramureşului Istoric, ofertele producătorilor din zonă, dar şi alte informaţii care să vină în sprijinul acestora pentru o şedere cât mai plăcută în municipiul de pe Tisa. Chiar dacă proiectul începe doar de anul viitor, Centrul de Informare va fi funcţional din luna decembrie.

 

„În interior sunt finalizate lucrările, centrul e funcţional. Programul, adică baza de date, a fost trimis spre autorizare la Autoritatea Naţională pentru Turism, strategia de funcţionare a fost stabilită odată cu iniţierea proiectului şi îl vrem funcţional înainte de sărbătorile de iarnă, deşi data de începere a proiectului va fi luna ianuarie”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

În momentul de faţă se desfăşoară lucrări la zona din jurul clădirii, unde se montează pavaj şi unde se va interveni pentru reamenajarea unei porţiuni din parcul situat în spatele centrului, pentru ca urbanistica din această zonă să fie una care să se coreleze cu arhitectura clădirii, care este una modernă.

 

„Un proiect care se vrea a fi un nod al dezvoltării turismului în Maramureşul istoric, al Ţării Maramureşului, e Centrul de Informare Turistică, care, pe o structură de doi angajaţi, dar cu un back-up foarte solid, mă refer aici la colegii de la Muzeului Maramureşului, va fi motorul dezvoltării programelor turistice şi a conceptului de turism în Maramureşul Istoric”, a mai spus edilul local al municipiului, Ovidiu Nemeş.

 

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 13 ianuarie 2015, iar lucrările au demarat în luna aprilie. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 150.000 de euro, bani proveniţi din finanţarea proiectului de către Ministerul Turismului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.