• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 14 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Martie , 2016

„Cea mai frumoasă piaţă agroalimentară din Maramureş”

La finalul lunii martie, în comuna Moisei, a avut loc deschiderea oficială a pieţei agroalimentare. Prezenţi, cu mic, cu mare, la acest eveniment au fost sătenii care aşteptau cuminţi deschiderea oficială a noului lor „spaţiu de joacă” şi care deja se antrenau pentru plimbarea dintre tarabe înainte de sosirea invitaţilor speciali.

 

 

 Deschiderea oficială a început printr-o slujbă de sfinţire a noii piaţe agroalimentare a Moiseiului, după care primarul Toader şteţcu, alături de prefectul Maramureşului Anton Rohian, senatorul Sorin Bota şi deputatul Mircea Man au oficializat şi declarat deschisă nouă piaţă prin simbolica tăiere a panglicii.

 

Primarul Moiseiului, Toader şteţcu, a dat startul discursurilor, unde a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi şi să laude reuşitele comunei.

„Vreau să le urez un «Bine aţi venit» călduros invitaţilor noştri şi vreau să le mulţumesc pentru prezenţă. Toţi cei care se află acum în faţa dumneavoastră  sunt fii ai Moiseiului, care ne-au ajutat foarte mult în realizarea acestui proiect şi alături de care am colaborat atâţia ani, să o facem şi în continuare. Eu consider că astăzi este o sărbătoare mare pentru comună, asta deoarece fiecare inaugurare a unui astfel de proiect este o sărbătoare. Moiseienii au multe sărbători şi continuă să adune. Acest obiectiv a fost mai mult decât necesar, având proiectul tehnic pregătit de mai mult timp, proiect care, conform deciziei Consiliului Local, a fost realizat din bugetul propriu. Consider că este cea mai frumoasă piaţă din judeţul Maramureş şi avem motiv de mândrie. Vreau să mulţumesc invitaţilor dar şi cetăţenilor care se află astăzi aici cu produsele realizate. Cred că aţi reuşit să scoateţi în evidenţă talentul şi măiestria inspiraţiilor populare şi că locuitorii Moiseiului nu au uitat de tradiţiile locale. Mai avem multe proiecte scrise care aşteaptă deschiderea liniilor de finanţare şi care, sperăm noi, vor fi un succes. Dacă vom continua în acest ritm cu investiţiile, îmi doresc ca în următorii patru ani Moiseiul să devină o atracţie turistică, mai exact, o staţiune balneară”.

 

Prefectul Maramureşului, Anton Rohian, a ţinut să le mulţumească cetăţenilor şi să laude proiectele realizate până în acest moment în comuna Moisei.

„Sunteţi una din cele mai mari comune ale acestui judeţ, aveţi o administraţie care dovedeşte că, dacă există echipă, se poate face treabă. Discutăm mult despre păstrarea identităţii, a tradiţiilor şi obiceiurilor, dar, din păcate, nu înţelegem că merită să privim în jur, să privim ce realizări are această comună şi să le luăm drept exemplu. Eu le recomand tuturor celor din judeţ să privească în această direcţie şi vă asigur că folclorul va rămâne şi va dăinui în Moisei. Trebuie să înţelegem că tot ceea ce se construieşte este datorită bunătăţii care există în dumneavoastră şi care creşte valoarea acestui judeţ. Vă mulţumesc din suflet că sunteţi, într-adevăr, o naţie foarte frumoasă”.

 

Senatorul Sorin Bota a ţinut să felicite echipa care a muncit la realizarea acestui proiect şi este convins că această investiţie va valorifica producţia locală alimentară şi tradiţională.

„Mă bucur că ne revedem şi ţin să felicit primarul şi viceprimarul, care au înţeles că principala politică este cea a oamenilor pe care îi reprezintă. Aici, la Moisei, este un exemplu de solidaritate, de forţă în realizarea obiectivelor propuse şi au reuşit să dovedească faptul că numai printr-o echipă şi o continuitate a acestora au reuşit să realizeze atâtea proiecte frumoase şi utile. Sunt convis că acest proiect va fi util pentru oamenii din Moisei şi nu numai, şi se va valorifica toată producţia, nu doar cea alimentară cât şi cea artizanală”.

 

Deputatul Mircea Man a lăudat Consiliul Local şi a apreciat munca depusă pentru realizarea acestui proiect şi nu numai.

„Vin cu mult drag la voi în Moisei şi colaborarea care există este una extrem de benefică, subliniată şi de colegii mei, deoarece nu poţi avea performanţă fără un primar capabil, care să atragă o echipă la fel de bine pregătită. Felicit pe toţi consilierii comunei Moisei că şi-au dat acordul pentru dezvoltarea unor proiecte atât de importante. Faptul că astăzi, o comună mare din judeţul Maramureş, reuşeşte să realizeze cele mai multe proiecte pe fonduri europene, arată munca depusă de conducerea Moiseiului”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.