• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 Iunie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării: Justin

Marţi , 6 Iunie , 2023
102 de ani de la nașterea Înaltpreasfinţitului Părinte Justinian
Duminica, 28 mai 2023, s-au implinit 102 de ani de la nasterea Inaltpreasfintitului Parinte Justinian, cel care a fost Intaistatator al Eparhiei Maramuresului si Satmarului (1990-2016), Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului (1973-1990) si staret al Manastirii „Sfanta Ana” Rohia (1944-1973).
Luni , 22 Mai , 2023
„Fericiți cei prigoniți pentru dreptate...”
In 14 mai este celebrata Ziua Nationala de cinstire a martirilor din temnitele comuniste, in amintirea evenimentelor petrecute in noaptea de 14 spre 15 mai 1948, cand au fost arestati numerosi tineri, intelectuali, romani care s-au opus regimului comunist.
Luni , 8 Mai , 2023
Mega-proiect cu 2000 de tineri, sute de profesori și preoți, zeci de primari: ,,Maramureș, țara voievozilor, eroilor și sfinților. Repere cultural-istorice pentru tineri”
Din pacate, in zilele noastre, valorile care reprezentau candva pilonii de baza ai educatiei unui tanar: dragostea de Dumnezeu si dragostea de tara, au devenit desuete. Nestiind cu adevarat cine suntem, nu ne putem asuma identitatea, nu ne putem mandri cu ea si nu o iubim deplin. Insa dragostea de tara, patriotismul si mandria se invata. Tocmai de aceea, Asociatia Tinerilor Ortodocsi ai Protopopiatului Baia Mare (ATOP-BM), in   
Luni , 1 Mai , 2023
Ziua de cinstire a Sfântului Ierarh Iosif Mărturisitorul
Luni, 24 aprilie 2023 - ziua de cinstire a Sfantului Ierarh Iosif Marturisitorul, Ocrotitorul Episcopiei Maramuresului si Satmarului -, Preasfintitul Parinte Episcop Iustin a slujit impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Municipiul Baia Mare, cu ocazia serbarii patronului spiritual al Eparhiei noastre.
Luni , 10 Aprilie , 2023
EVENIMENT EPARHIAL CU PARTICIPARE NAȚIONALĂ CONCURSUL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ
„Imn de slava, dragoste si dor de dainuire si nemurire” Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte IUSTIN, Episcopul Maramuresului si Satmarului
Luni , 27 Martie , 2023
Procesiune de celebrare a vieții, ca dar al lui Dumnezeu!
„In fiecare an, Biserica Ortodoxa Romana si crestinii, in general, in preajma sarbatorii Buna Vestire, care insemneaza cinstirea unui eveniment unic in istorie, a Intruparii Fiului lui Dumnezeu de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria, se celebreaza viata. Se face o manifestare in comunitati, in localitati, in timpul careia se afirma si se ocroteste viata ca dar al lui Dumnezeu.”
Luni , 20 Martie , 2023
„Marșul pentru Viață” 2023
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, sambata, 18 martie 2023, cu incepere de la ora 15.00, Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, in colaborare cu institutiile partenere, va organiza „Marsul pentru Viata” 2023 pe urmatorul traseu: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopala „Sfanta Treime”.
Luni , 27 Februarie , 2023
Ședința anuală a membrilor CAR
Joi, 16 februarie 2023, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a prezidat sedinta anuala a membrilor CAR (Casei de Ajutor Reciproc) in Sala „Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul” din incinta Catedralei Episcopale „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare.
Luni , 20 Februarie , 2023
10 ani de la mutarea la Domnul a părintelui arhimandrit Serafim Man
Duminica, 12 februarie 2023, a Intoarcerii Fiului Risipitor, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a slujit impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar, la Manastirea „Sfanta Ana” Rohia, Protopopiatul Lapus, judetul Maramures, cu prilejul implinirii a 10 ani de la mutarea la Domnul a parintelui arhimandrit Serafim Man.
Luni , 6 Februarie , 2023
Învățământul teologic din Eparhia Maramureșului şi Sătmarului şi-a cinstit ocrotitorii
Luni, 30 ianuarie 2023, cand se face praznuirea Sfintilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, ocrotitorii Invatamantului Teologic din intreaga lume, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat, impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-Vicar, in fruntea unui sobor alcatuit din cadre didactice universitare si de la Seminarul Teologic   
Luni , 28 Noiembrie , 2022
Cea mai importantă fericire a creștinului
Ne este bine cunoscut grupul celor noua fericiri, pe care le-a rostit Mantuitorul in predica de pe Munte (Mt.5,3-12). Aceste fericiri le auzim in fiecare duminica la Sfanta Liturghie. Avem, insa, in ultima carte a Sfintei Scripturi, in Apocalipsa, un numar de sapte fericiri (1,3; 14,13; 16,15;19,9; 20,6; 22,7 si 22,14), iar ultima este cea mai importanta dintre toate fericirile Sfintei Scripturi.
Luni , 7 Noiembrie , 2022
6 ani de la trecerea la cele veșnice a IPS Părinte Justinian
Sambata, 29 octombrie 2022, s-au implinit 6 ani de la trecerea la cele vesnice a IPS Arhiepiscop Justinian Chira, Parintele nostru, supranumit „Voievodul spiritual al Maramuresului”. Cu acest prilej, la Manastirea „Sfanta Ana” Rohia, cu incepere de la ora 09.30, Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca   
Luni , 17 Octombrie , 2022
Conferința preoțească de toamnă la Catedrala Episcopală
In Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului au debutat luni, 10 octombrie 2022, conferintele preotesti de toamna. Prima conferinta a avut loc in Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare, cu preotii din Protopopiatele Baia Mare, Lapus si Chioar. Evenimentul a fost precedat de savarsirea Sfintei Liturghii si a Slujbei Tedeumului in prezenta Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul   
Luni , 10 Octombrie , 2022
Deschiderea noului an universitar la Catedrala Episcopală
Luni, 3 octombrie 2022, in prezenta Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a avut loc deschiderea noului an universitar 2022-2023, pentru studentii si masteranzii teologi din cadrul Departamentului de Teologie Ortodoxa „Justinian Arhiepiscopul” din cadrul UTCN, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare.