• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2013

Căsătorii din interes în penitenciar

Sindromul „Bahmuţeanu-Prigoană” a „lovit” penitenciarele din România. Datorită facilităţilor oferite tinerelor familii, mulţi deţinuţi divorţează şi se recăsătoresc cu soţiile lor de mai multe ori, pentru a beneficia de aceste drepturi.

 
 

Nunţi cu cântec în... penitenciar. Pentru a beneficia de facilităţi, deţinuţii se căsătoresc şi divorţează pe bandă rulantă. Fenomenul a ajuns şi în Camera Deputaţilor. Deputatul Cornelia Negruţ arată într-o interpelare că: „deţinuţii din penitenciarele României divorţează şi se recăsătoresc pentru a se bucura de vizite intime, cel puţin aşa arată unele informaţii prezentate de mass-media. Astfel, mai mulţi deţinuţi au divorţat şi s-au recăsătorit cu fostele soţii chiar şi de trei-patru ori de când se află în detenţie pentru a beneficia de vizita intimă de 48 de ore de după cununia civilă şi de vizita de două ore acordată lunar timp de un an. Spre exemplu, trei din cele cinci căsătorii oficiate în acest an într-un penitenciar din ţară de către ofiţerul stării civile au fost precedate de divorţuri, deţinuţii însurându-se de fapt cu fostele soţii pentru a beneficia de dreptul la camera intimă din interiorul închisorii. 

 

Horia Chiş, directorul penitenciarului băimărean spune însă că a auzit despre acest fenomen, dar nu există astfel de cazuri în judeţul nostru.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.