• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Februarie , 2021

Călin Bota și Ionel Bogdan, discuții la guvern pentru proiectele Maramureșului

Deputatul liberal, Călin Bota, a făcut mai multe demersuri în zona guvernamentală pentru a vedea care este situația proiectelor mari de infrastructură ale Maramureșului. Deputatul maramureșean a inițiat constituirea unui grup al parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului, alcătuit din reprezentanți ai partidelor din cadrul coaliției de guvernare din județele Maramureș, Bistrița, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Suceava, prin care urmează să treacă acest important drum pentru nordul țării.

 

Acest grup al parlamentarilor ce susțin Autostrada Nordului a avut deja o întâlnire importantă cu directorul general al CNAIR. Călin Bota crede că acest proiect este în atenția celor care decid, iar parlamentarii, constituiți în grupul inițiat de el, vor insista pentru ca proiectul să fie realizat cât mai repede.

„Am inițiat un grup al parlamentarilor din coaliția de guvernare care susțin Autostrada Nordului și, împreună, am avut o primă întâlnire cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță, pe tema stadiului acestui obiectiv important de infra­structură.
În cadrul discuțiilor, am ana­lizat etapele în care se află fiecare sector din acest proiect de infrastruc­tură, problemele apărute, precum și soluțiile găsite de CNAIR pentru a se realiza acest obiectiv vital pentru dezvoltarea nordului țării. Mă bucur că există deschidere pentru dialog la nivelul conducerii CNAIR pentru a continua aceste întâlniri de informare, deoarece e important să colaborăm pentru rea­lizarea la timp și în bune con­diții a proiectelor de infra­struc­tură.
În grupul pentru susținerea Auto­străzii Nordului se regăsesc parlamentari PNL, USR PLUS și UDMR din județele Maramureș, Bistrița, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Suceava, prin care urmează să treacă acest obiectiv important de infrastructură.
Dintre reprezentanții Maramure­șului în Parlament au fost prezenți la întâlnire colegul meu, deputatul liberal Florin Alexe, și deputatul USR PLUS, Cristian Brian. Am stabilit ca aceste întâlniri de informare între grupul de parlamentari și reprezentanții CNAIR să aibă loc lunar, pentru că ne dorim să găsim împreună cele mai bune soluții pentru a finaliza la timp Autostrada Nordului”, a spus Călin Bota.
Conform Master Planului General de Transport al României, legătura între Baia Mare și Suceava va fi realizată astfel: Drumul expres Baia Mare – Bistrița, numit Someș Expres, și Drumul Trans Regio Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, numit generic Bucovina.

Acest proiect de infrastructură va realiza legătura dintre Coridorul 3 (București – Regiunea Nord Est) și viitorul punct de trecere a frontierei din zona Oar, prin intermediul Drumului Expres Baia Mare – Satu Mare – Oar, un pro­iect demarat deja de Consiliul Ju­dețean Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare.

 

Și Ionel Bogdan, liderul liberalilor maramureșeni și președinte al CJ Maramureș, a avut întâlniri la guvern cu oficiali guvernamentali pentru a discuta despre inițiativele și proiectele județului. O întâlnire importantă a avut loc la Minis­terul Transporturilor.

„Proiectele mari de infrastructură ale Maramureșului au fost temele principale ale întâlnirii de la Ministerul Transporturilor cu secretarul de stat Ionuț Scrioșteanu și cu deputații PNL de Maramureș, Călin Bota și Florin Alexe.
Am discutat despre drumurile expres Baia Mare - Satu Mare, Baia Mare - Jibou, despre variantele ocolitoare ale municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, despre Podul peste Tisa și despre noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș, proiecte vitale pentru dezvoltarea județului, care se vor finanța din fonduri europene, prin Programul Operațional Transport și Planul Național pentru Reziliență și Redresare.
Avem susținerea Ministerului Transporturilor pentru implementarea acestor proiecte pentru care deja am început să facem pași concreți la nivelul Consiliului Județean Maramureș”, a spus președintele Consiliului Județean Maramureș.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.