• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 August , 2013

Broscuţe din toată lumea! Alinierea!

Baia Mare va deveni, pentru trei zile, Capitala Broscuţelor din lume, pentru că aici se organizează ediţia a IX-a a „Întâlnirii Internaţionale a Broscuţelor”. Toată lumea ştie că celebra Volkswagen Broscuţă este una dintre cele mai îndrăgite maşini din lume, iar în Baia Mare există un club puternic dedicat maşinilor de epocă.

 
 
Evenimentul din acest an va avea loc în Centrul Vechi al Băii Mari, în piaţa Millenium. „Anul acesta nu vom face ieşiri în judeţ. La fiecare ediţie am căutat să fie un nou program, altfel decât la celelalte ediţii. În acest an vor fi diverse concursuri, dintre care unul a fost şi va fi secret până în momentul desfăşurării. Pot să spun doar că este un concurs care ţine cont de istoricul Băii Mari, un concurs tehnico-aplicativ, la care vor putea participa atât „broscarii”, cât şi publicul prezent la eveniment. Fiecare se va deplasa pe jos, fără maşină şi va trebui să identifice anumite obiective din Baia Mare, dar nu le spunem pe care să nu le identifice dinainte”, ne-a declarat Ioan Vlad, preşedintele Clubului VW Kafer Baia Mare.
Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în 30-31 august şi 1 septembrie.
 
În Baia Mare vor veni „broscari” din Slovacia, Ungaria, România, Cehia, Austria şi s-a anunţat cineva din Iugoslavia, iar dacă ajunge, băimărenii vor întoarce vizita anul viitor. Sunt în aşteptate în jur de 60 – 70 de maşini de epocă. Din ţară vin maşini din Bucureşti, Sibiu, Dej, Cluj, Timişoara, Satu Mare etc. În program este şi o vizită la Muzeul Satului. 
 
„Această întâlnire a devenit tradiţie pentru pasionaţii de VW Broscuţă. Scopul este promovarea unor lucruri de valoare, să demonstrezi că o maşină care îţi este dragă o poţi păstra cum se cuvine, şi, evident, nostalgia vremurilor de altă dată. Maşinile sunt păstrate cât mai bine cu putinţă şi fiecare încearcă să aibă piesele originale”, ne-a declarat preşedintele Ioan Vlad.
 
Vor fi şi alte maşini de epocă nu numai „broscuţe”.
„La această întâlnire vor fi trei secţiuni, adică maşini fabricate în România, altă secţiune dedicată maşinilor atestate de Retromobil, pentru că această întâlnire este şi etapă în cadrul evenimentelor organizate de Retromobil Club România, şi o altă secţiune dedicată broscuţelor. Noi, neputând să mergem prea des în sudul ţării unde sunt mai multe concursuri, am zis că organizăm noi un eveniment de anvergură de care să se bucure toată lumea”, a adăugat organizatorul evenimentului.
 
Pasionaţii maşinilor de epocă din Baia Mare şi-au propus ca în acest an să-şi scoată „bătrânele doamne” pe şoselele României, într-un circuit care să includă şi Transalpina şi Transfăgărăşanul, tot în cadrul unui eveniment organizat împreună cu Retromobil Club.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.