• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 29 Aprilie , 2014

Blestemul Selina şi drumul Baia Sprie-Bârsana

Licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie a drumului Baia Sprie Bârsana va fi reluată. Ciudat e că, problemele din proiect au legătură cu acelaşi grup de firme din care face parte vechiul constructor, Selina.

 
 
 

Drumul Baia Sprie-Bârsana pare lovit de un blestem. Unul care se învârte în jurul vechiului constructor, Selina. După povestea neromanţată între firma bihoreană, căreia Consiliul Judeţean Maramureş i-a reziliat contractul din cauza nerespectării termenelor, acum acelaşi grup de firme doreşte să câştige licitaţia. Iar, potrivit legii, Consiliul Judeţean nu poate îngrădi participarea nimănui la licitaţie.

 

Proiectul „Reabilitare traseu Drum Judeţean Baia Sprie – Cavnic – Ocna Şugatag – Călineşti – Bârsana” a început prost, a continuat şi mai prost şi se anunţă în continuare dificil”, aşa a caracterizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, drumul suspinelor. Licitaţia pentru atribuirea contractului a fost anulată recent. Comisia a decis cu unanimitate de voturi anularea procedurii de atribuire pentru achiziţia publică destinată realizării lucrărilor rămase de executat pentru proiectul „Reabilitare traseu de Drum Judeţean Baia Sprie – Cavnic – Ocna Şugatag – Călineşti – Bârsana”. Motivul a fost generat de faptul că toate cele trei oferte sunt neconforme, oferta tehnică a agenţilor economici respectivi fiind necorespunzătoare, a spus Ciceu.Preşedintele CJ, Zamfir Ciceu spune că: „pe proiectul de reabilitare a Drumului Baia Sprie – Bârsana avem o contestaţie de la cei de la Trameco şi se va relua procedura.

Pentru a înţelege toată lumea care îşi pune problema dacă trece acest an şi noi nu putem continua lucrările, vreau să spun că eu nu-mi doresc să treacă vara, iar noi să nu începem lucrările. Dar, pe de altă parte, nu putem să începe lucrările fără anumiţi paşi, pentru că sunt motive de nulitate a actelor pe care le încheiem, şi atunci ce am făcut? De asemenea, nici nu ne putem permite să avem un contractant serios acolo care să poată să ducă lucrarea la bun sfârşit. Acum s-a anulat contestaţia pentru că nu a corespuns niciuna din ofertele tehnice depuse”. Evident, o contestaţie din partea grupului din care face parte şi vechiul constructor a cam aprins spiritele.

Ciceu spune însă că: „Cei de la Trameco S.A. care au depus contestaţia, fac parte din grupul de firme Selina. Dar oamenii trebuie să înţeleagă dacă vorbesc de participarea Selina la licitaţie, că noi nu putem să impunem criterii restrictive pentru că imediat avem alte categorii de probleme. Procedura de reluare a licitaţiei se reia săptămâna aceasta, dar ca să avem un contractant trebuie să socotim vreo 50 de zile, ca durată de deschidere a ofertelor. Dacă lucrurile ar merge bine, undeva prin luna iunie-iulie am putea avea un contractant. Lucrarea trebuie să se termine în 2015. Iar ceea ce mai trebuie făcut se poate finaliza în 6 - 8 luni”.

 
 

„Pe proiectul de reabilitare a Drumului Baia Sprie – Bârsana avem o contestaţie de la cei de la Trameco şi se va relua procedura. Pentru a înţelege toată lumea care îşi pune problema dacă trece acest an şi noi nu putem continua lucrările, vreau să spun că eu nu-mi doresc să treacă vara, iar noi să nu începem lucrările. Dar, pe de altă parte, nu putem să începem lucrările fără anumiţi paşi, pentru că sunt motive de nulitate a actelor pe care le încheiem, şi atunci ce am făcut?”

Zamfir Ciceu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.