• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2013

Biblioteca de idei / „Pro Maramureş”

Proiectul regionalizării este foarte important pentru noi toţi. În ciuda acestei evidenţe, se pare că societatea civilă din Maramureş a abandonat lupta pentru „existenţă”! Regret mult acest lucru şi-mi pare nefiresc, de aceea, când am ocazia, punctez câte o „coordonată existenţială”. Vorba unui prieten şi confrate, chiar de vom muri pe câmpul de luptă, dar să nu ne „predăm”!

 

Fiind atât de important, acest proiect nu trebuie lăsat doar pe mâna politicienilor. Ştiu că există echipe formate din rândul Academiei Române şi a unor organizaţii ale societăţii civile, dar mi-e frică să nu fie doar o „faţadă” la un proiect deja conturat.

A fost prezentă într-o aşa-zisă vizită privată în Baia Mare doamna ministru Maria Grapini. Suntem prieteni de aproape 20 de ani şi păstrăm unul pentru celălalt respectul şi consideraţia ce se cuvin. La întâlnirea cu oamenii din mediul de afaceri local, ministrul „pentru mediul de afaceri” a avut o prestaţie excelentă, dovedind ce mult înseamnă cei peste 30 de ani de „producţie” şi cele două decenii de „management în afaceri”.

La final am aruncat şi eu câteva seminţe, cu speranţa rodului. Le-am spus celor trei (doamna ministru, preşedintele Zamfir Ciceu şi deputata Cornelia Negruţ, toţi membri ai Partidului Conservator) că acest partid, mic, dar dinamic, având doi miniştri în Guvernul Ponta şi singurul preşedinte de Consiliu judeţean din ţară nu va putea „lăsa” să dispară din „nomenclatorul” regiunilor Maramureşul. Evident că le-am dat şi argumente forte: „Este foarte importantă identitatea regională de factură istorică... Maramureşul a fost unul din cele 10 ţinuturi organizate în perioada României Mari... Este cel mai cunoscut brand regional românesc în lumea întreagă... Criteriul cel mai important este cel al coeziunii...” ş.a.m.d.

Am lăsat sămânţa acestui „bine” să-şi producă evoluţia firească. Doamna ministru Maria Grapini a mulţumit pentru idee şi argumente. Ştiu că se va „bate” pentru „noi”, pentru că aşa e firea dumneaei, când prinde o idee în care crede, o duce la bun final. Din păcate, prea multe „terenuri” sunt „necultivate”! Sper că nu şi cel cu inscripţia „Pro Maramureş”!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.