• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Decembrie , 2015

Biblioteca de idei / O victorie axiologică!

„Gazeta de Maramureş” este hebdomadarul care şi-a asumat onoranta responsabilitate socială de a interveni oportun în competiţia axiologică românească, sensibilizând factori de decizie de la diferite nivele, instituţii şi personalităţi în vederea promovării adevăratelor valori naţionale, în diferite domenii. În rubrica de faţă am încercat şi eu, cu modestie caracteristică bibliotecarilor şi jurnaliştilor „cuminţi”, să aduc în atenţie chestiuni importante pentru publicul „Gazetei”.

Astfel, în luna mai a acestui an am expediat pe adresa Academiei Române, Secţia de ştiinţe geonomice, o „întâmpinare” prin care propuneam ca lucrarea domnilor Traian Popescu şi Volker Wollmann „Localităţi miniere...”, apărută în anul 2013 la Editura Honterus din Sibiu să fie gratulată cu un premiu de către cea mai „înaltă” instituţie culturală şi ştiinţifică a Ţării. Aflăm că ieri, vineri 18 decembrie 2015, acest premiu a fost înmânat autorilor lucrării menţionate.

Pentru că scrisoarea noastră a avut o „istorie” foarte interesantă pe coridoarele Academiei Române şi pentru că demersul a avut succes oferim cititorilor rubricii şi în general utilizatorilor „Gazetei” textul integral al intervenţiei, spre o bună înţelegere a faptului că valorile adevărate pot să pună sau să atragă în lucrări minunate şi „forţe” colaterale domeniilor în discuţie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.