• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 August , 2014

Biblioteca de idei / Lectura - un auxiliar terapeutic!

De mai bine de un deceniu, doamna Lenuţa Bura Pop, colaborator al Bibliotecii Judeţene din Baia Mare şi autor de cărţi despre Ţara Oaşului se duce la tratament la Buziaş. De fiecare dată, cu spirit de ziarist-scormonitor, descoperă falii de istorie locală şi vine să ni le povestească. Povestea descoperirii „apei acre” şi a platanilor aduşi de austro-ungari din Canada, legenda statuilor din lemn, istoria „noilor revendicări şi a marilor distrugeri” s.a.m.d.

 

De la momentul deschiderii Filialei noastre de la Centrul de zi pentru vârstnici Baia Mare, doamna Lenuţa a încercat să-i capaciteze pe cei de la Hotelul Timiş (director Sorin Nelu Tănasie) să aşeze în hol câteva rafturi pentru cărţi. Rezistenţa „gazdelor” folosea drept argument ideea că „azi nimeni nu mai citeşte”. „Poate că nu citesc cei tineri, dar cei ce vin la tratament au trăit viaţa activă într-o lume în care se citea!” – a replicat doamna Lenuţa.

Anul acesta au fost în sfârşit montate trei rafturi în holul hotelului. Doamna Lenuţa a ales din biblioteca personală 50 de cărţi pe care le-a expediat prin poştă şi tot dânsa le-a ridicat de la oficiul din Buziaş. Altfel spus, destinatarul şi expeditorul-una şi aceeaşi persoană! Cărţile au fost ofertate spre lectură „pacienţilor” şi surpriza a fost că din acel moment cele mai vizibile „scene” erau cele „de lectură”. În hol, în aşteptarea tratamentelor, în camere, pe băncile de pe alei...

 

Doamna Lenuţa ne-a propus să amplificăm iniţiativa domniei sale. O vom face în curând, deplasând, pentru un sistem de „lectură-liberă”, câteva sute de cărţi acolo. Acolo unde s-a dovedit că lectura poate fi chiar un auxiliar terapeutic! Liniştea staţiunii „amplificată” de liniştea cititului în linişte!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.