• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Februarie , 2015

Biblioteca de idei / Cumpăna României

Cartea despre care voi face câteva menţiuni în rândurile rubricii de faţă începe absolut provocator: „Eu nu sunt politician şi nu voi fi niciodată membru de partid. Eu pot doar construi un regim de demnitate naţională care să salveze Neamul Românesc”.

Am decupat cele mai semnificative sintagme „definitorii”.

- „O mare parte dintre compatrioţii noştri trăiesc în mituri şi prejudecăţi, se hrănesc cu aparenţe şi imagini mincinoase”.

- „Suntem în continuare priviţi ca o ţară înapoiată, nesigură social şi economic, cu o populaţie care... rămâne volatilă în ţeluri, incultă, neinformată, incapabilă să se adapteze valorilor occidentale şi păstrează o mentalitate arhaică, mistică, aproape tribală”.

- „Între 1990 şi 2009, peste 9 milioane de persoane au părăsit ţara, în căutare de lucru, în principal în Uniunea Europeană”.

- „Toate reformele postrevoluţionare s-au axat pe distrugerea industriei în loc de modernizarea ei”.

- „Ţara se află azi într-o situaţie mai grea decât în 1940, în plină criză mondială”.

- „Statul, ros de corupţie, birocraţie, incompetenţă şi neputinţă cedează ruşinos în faţa capitalului speculativ şi a rechinilor deghizaţi în investitori strategici”.

- „România are aproape jumătate din elevii de liceu analfabeţi funcţional”.

- „Jumătate din populaţie trăieşte în mediul rural, dar România importă 80% din alimentele pe care le consumă”.

- „În 25 de ani, românilor li s-a dat pâine şi circ (mai mult circ decât pâine) de către o clasă politică jalnică, fără credinţă şi fără dragoste de ţară”.

- „Foarte grav este că în spatele circului mediatic, poporul român este cel mai bolnav din Europa, că se nasc din ce în ce mai puţini copii, că demografic suntem în cădere liberă, că nu mai există dragoste de ţară şi că România e vândută pe nimic şi distrusă de nişte inconştienţi”.

 

Cartea se numeşte „Cumpăna României” şi a apărut la editura „Logos”. Autorul va fi prezent la Baia Mare pentru lansare şi pentru a conferenţia pe aceste probleme în luna martie. Alte detalii vom oferi pe parcurs. Nu spunem numele acestei personalităţi carismatice tocmai pentru a face şi dumneavoastră un mic efort. S-a născut la 26 martie 1962 la Bucureşti şi a scris mai multe cărţi de tip analiză-impact sau studii prospective privind România. Doctor în pedologie în 1999.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.