• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Ianuarie , 2015

Biblioteca de idei / Convingător şi Elocvent!

O româncă stabileşte un nou record mondial. Este vorba despre Luminiţa Daniela Saviuc, o americancă de origine română. La 29 de ani ea este performera mondială numărul unu în calitate de autoare al celui mai citit articol despre dezvoltare personală – peste 1,2 milioane de share-uri pe internet. Articolul în discuţie, cu titlul „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit”, a fost publicat pe platforma media americană The Huffington Post, în aprilie 2012. Începutul textului era provocator şi promiţător totodată: „Te ţii cu dinţii de atât de multe lucruri care îţi cauzează durere, stres şi suferinţă. Vei învăţa cum să renunţi la ele şi vei îmbrăţişa schimbarea”.

Luminiţa Daniela Saviuc a plecat în anul 2007 în Statele Unite ale Americii. Lucrează în „sistemul motivaţional”, vorbeşte oamenilor simpli sau oamenilor de afaceri reuniţi în săli mari la astfel de întâlniri ad-hoc cum să transforme rănile în înţelepciune. Povesteşte simplu şi exact viaţa ei, cu detaşare şi convingere. Despre cum a trecut peste abuzurile suferite chiar de la tatăl său până la vârsta de 12 ani, despre cum şi-a iertat „agresorul”, gest fără de care nu s-ar fi putut antrena într-un progres personal de viaţă.

„O minte curată e tot de ce ai nevoie pentru a crea o viaţă frumoasă şi fericită. Dacă faci curăţenie în gânduri şi dacă reuşeşti să creezi doar gânduri care să te ajute să creşti şi să te iubeşti pe tine, o să ai o viaţă foarte frumoasă şi foarte fericită. S-a dovedit ştiinţific că avem 60.000 de gânduri pe zi şi că 75% din aceste gânduri sunt negative şi se repetă… Cum am putea fi fericiţi în aceste condiţii?” – se întreabă retoric Luminiţa Saviuc.

După un astfel de succes şi cu o astfel de notorietate, suceveanca noastră din America trăieşte plenar şi se minunează de „cadourile” ce le „primeşte”. Spre exemplu, sfaturile sale sunt oferite unor utilizatori de telefonie mobilă printr-o aplicaţie specială!

Recent, Luminiţa a revenit la Suceava pentru a lucra la prima sa carte, sugerată de „managerii” săi.

„Am simţit că aici ar fi locul ideal să îmi scriu cartea în linişte. Cred că românii sunt nişte oameni foarte frumoşi, foarte deştepţi. Un lucru fascinant se întâmplă în momentul în care noi ne schimbăm modul de gândire şi percepţia despre noi înşine. Atunci şi lumea din jur se va schimba odată cu noi. E magic! Cum spunem noi în România: Vorba dulce mult aduce!, nu?” – precizează Luminiţa Saviuc.

Întrebată de reporteri, Luminiţa enumeră „10 reguli de viaţă esenţiale” pentru a ne schimba:

1. Purifică-ţi gândurile!
2. Asumă-ţi 100% responsabilitate pentru propria ta viaţă!

3. Renunţă la tot ce e toxic în viaţa ta - gânduri, idei, prieteni, obiceiuri, oameni etc.!

4. Fii bun cu tine însuţi, ca să poţi fi bun şi cu cei din jur!

5. Apreciază fiecare experienţă şi fiecare persoană care vine în viaţa ta, bună sau rea!

6. Construieşte-ţi viaţa nu pe baza a ce ai trăit în trecut, ci pe baza a ce vrei să trăieşti în viitor!

7. Foloseşte-ţi imaginaţia şi îndrăzneşte să visezi! Trăieşte viaţa ca şi cum nu ar exista limite!

8. Petrece mai mult timp în natură!

9. Fii autentic! Fii vulnerabil! Ai încredere în tine! Trăieşte-ţi viaţa după propriile tale reguli, nu după regulile învechite ale celor din jur!

10. Renunţă la frică şi permite-i iubirii să-i ia locul!
 

Pe blogul său purposefairy.com, Luminiţa are multe „texte” motivaţionale. Ne bucurăm pentru performanţele ei şi-i dorim succes şi cu cartea ce o va scrie. Viaţa grea pe care a dus-o în copilărie şi sinceritatea debordantă de acum sunt, se pare, cheile care deschid inimile celor care vin în contact cu ideile sale. Idei care nu pot fi considerate nici originale şi nici geniale, dar care plac, pentru că cel care le scrie sau le rosteşte este CONVINGĂTOR! Dar mai ales, ELOCVENT! Felicitări!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.